20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Μουσική εορταστική εκδήλωση για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας στο Ναύπλιο

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. συνδιοργάνωσαν την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο την εξ αναβολής μουσική εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε βυζαντινούς ύμνους της εορτής του Ευαγγελισμού, τραγούδια του λαού μας για την Παναγία, παραδοσιακά και δημοτικά τραγούδια, προεπαναστατικά, εθνικά, ιστορικά, κλέφτικα καθώς και νεότερα έντεχνα και λαϊκά αναφερόμενα στο γεγονός της εθνικής εορτής.

Το πρόγραμμα ερμήνευσε το μουσικό σχήμα Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι (χορωδία, μονοδίες, ορχήστρα) σε διδασκαλία και διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό, ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Ανδριανός, ο Στρατηγός Μηχανικού ε.α Νικόλαος Λάλος, το μέλος του ΔΟΠΠΑΤ Γιάννης Καζάς και άλλοι.

 

Περισσότερα Άρθρα

Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Τίρυνθας: Επίσκεψη του Μητροπολίτη Αργολίδας και στελεχών την Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Η Διευθύντρια του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Τίρυνθας Ευαγγελία Κατερίνη, απευθύνει ευχαριστίες προς το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο για την προσφορά τους στο κατάστημα κράτησης. “Με ιδιαίτερη χαρά και ευλογία, στις 23 Φεβρουαρίου 2022 υποδεχτήκαμε στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Τίρυνθας, στελέχη του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕ.ΣΟ) της […]

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Εύζωνες- Οι φύλακες των αφανών» στο Βουλευτικό

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Εύζωνες- Οι φύλακες των αφανών», στις ισόγειες αίθουσες του Βουλευτικού από τις 24 Νοεμβρίου 2021 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2021. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον κόσμο της Προεδρικής Φρουράς, μέσα από το φακό της φωτογράφου Δήμητρας Χατζηαδάμ, διαπιστευμένης φωτογράφου […]