19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Μαθητές από την Ήπειρο μαζί με τον Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικο, επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη Αργολίδας

Μαθητές από το Γυμνάσιο – Λύκειο Πραμάντων στα Ιωάννινα επισκέφθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 31 Μαρτίου την Μητρόπολη Αργολίδας.
Πρόκειται για 25 μαθητές που ήρθαν στο Ναύπλιο για τριήμερη εκδρομή και τους οποίους συνόδευσε στην Αργολίδα, τόπο καταγωγής του, ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος.Σε απόσταση εξήντα έξη χιλιομέτρων και μιάμιση ώρα από την πόλη των Ιωαννίνων, διανύοντας μια ορεινή διαδρομή βρίσκεται το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις των Πραμάντων.

Στο σχολείο φοιτούν μαθητές που κατοικούν στο ομώνυμο χωριό και σε γειτονικά χωριά και οικισμούς, ενώ η περιοχή ανήκει εκκλησιαστικά στην Μητρόπολη Άρτης.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος είχαν συναντηση με τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο.Ο Σεβασμιωτατος Αργολιδος κ. Νεκτάριος μίλησε στους μαθητές για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό και τους δώρισε βιβλία πνευματικού περιεχομένου που έχει συγγράψει ο ίδιος.

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Άρτης ξενάγησε τους μαθητές σε εμβληματικά σημεία της πόλης του Ναυπλίου.

Περισσότερα Άρθρα

Πώς η Ελλάδα κέρδισε το (δύσκολο) στοίχημα της τηλεκπαίδευσης -Τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη

Από την περασμένη εβδομάδα, το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας παρακολουθεί τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης. Μέσα στο ασφυκτικό, χρονικά, πλαίσιο της πανδημίας εξασφαλίστηκε η δυνατότητα δωρεάν χρήσης διεθνούς πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, η οποία από την περασμένη εβδομάδα καλύπτει τις ανάγκες του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας, δηλαδή 1.600.000 μαθητών και εκπαιδευτικών. Παρά τα όποια τεχνικά προβλήματα, τα οποία […]

Σύναξη των 12 Αποστόλων

Την τελευταία ημέρα του Ιουνίου η εκκλησία τιμά με ειδική λειτουργία τους 12 Αποστόλους. Αυτή είναι η έννοια της λέξης «Σύναξη» στην εκκλησιαστική ορολογία. Απόστολος στην αρχαία ελληνική γραμματεία ήταν ο απεσταλμένος για την εκπλήρωση συγκεκριμένης αποστολής, ο αγγελιοφόρος. Στην Καινή Διαθήκη, Απόστολοι λέγονται οι 12 μαθητές του Χριστού, οι οποίοι εκλέχτηκαν από τον Κύριο, […]