16 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Κρέπες με κοτόπουλο και μανιτάρια στο φούρνο

Τι θα χρειαστείτε
  • Για τις κρέπες:
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 1/4 κούπα γάλα
  • 1/3 κ.γλ. αλάτι
  • 1/4 κ.γλ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο περίπου 500-600 γραμμάρια κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 10 μανιτάρια σε φέτες
  • Προαιρετικά: μια κ.γλ. σκόνη σκορδου και όποιο μυρωδικό σας αρέσει (π.χ. εστραγκόν, μαϊντανός κλπ)
  • Για τη σάλτσα τυριών:
  • 200 γρ. κίτρινα τυριά που λιώνουν
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 300 ml γάλα
  • Για το ψήσιμο: 200 ml κρέμα γάλακτος και λίγο έξτρα τυρί που λιώνει
  • Βούτυρο για το σωτάρισμα και για το ψήσιμο των κρεπών στο τηγάνι
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζουμε το χυλό για τις κρέπες. Αναμιγνύουμε το αυγό με το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν ωραίο παχύρρευστο χυλό.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια και τα μανιτάρια σε φέτες.

Σε τηγάνι σωτάρουμε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ετοιμάζουμε τις κρέπες. Βάζουμε λίγο βούτυρο σε τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις λιώσει ρίχνουμε μια κουτάλα από το χυλό. Ανακινούμε ελαφρά κυκλικά το τηγάνι να απλώσει ο χυλός. Μόλις αρχίσει και ξεκολλάει η κρέπα από τις άκρες τη γυρίζουμε με μια σπάτουλα. Θέλει ένα λεπτό ακόμα να γίνει και από την άλλη μεριά. Την αφαιρούμε και ετοιμάζουμε την επόμενη. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τυριού. Σε κατσαρόλα βάζουμε να λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα. Βάζουμε ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε τα τυριά. Μόλις λιώσουν τα τυριά ενσωματώνουμε και το κοτόπουλο με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε σε κάθε κρέπα την ανάλογη ποσότητα γέμισης. Διπλώνουμε τις κρέπες σε ρολάκι κλείνοντας τις άκρες. Τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ με τις άκρες προς τα κάτω. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και λίγο ακόμα τυρί τριμμένο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά να λιώσουν τα τυριά.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας τον Δεκέμβριο στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας  

Παρουσία επιδιώκει να έχει -για μία ακόμα χρονιά- η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας, που υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από 1η έως και 3 του ερχόμενου Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι, μέσω της […]

Πόσα λαχανικά πρέπει να τρώτε για να έχετε καλύτερη διάθεση

Γνωρίζατε ότι η κατανάλωση περισσότερων λαχανικών μπορεί να σας κάνει πιο ευτυχισμένους; Η αύξηση της καθημερινής πρόσληψης λαχανικών, μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ψυχική σας υγεία. Αρκεί η κατανάλωση μόλις δυόμισι μερίδων καθημερινά για να παρατηρήσετε σημαντική αλλαγή στη διάθεσή σας. Δεν είναι μυστικό ότι η διατροφή που ακολουθεί κανείς μπορεί να παίξει ρόλο στη διάθεση και την […]