22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τα γεγονότα σαν σήμερα 30 Μαρτίου

1282

Οι κάτοικοι του Παλέρμο εξεγείρονται κατά των γάλλων κατακτητών. Η εξέγερση, που συνοδεύεται από σφαγές, θα μείνει στην ιστορία ως Σικελικός Εσπερινός.

1822

Οι Τούρκοι σφαγιάζουν τους κατοίκους της Χίου, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη.

1867

Οι Ρώσοι πουλάνε την Αλάσκα στην Αμερική για 7,2 εκατομμύρια δολάρια, μη γνωρίζοντας ότι κάτω από τους πάγους κρύβεται μαύρος χρυσός. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν την κυβέρνησή τους ότι διασπάθισε το δημόσιο χρήμα για να αγοράσει ένα παγόβουνο.

1870

Βρετανοί περιηγητές κι ένας ιταλός διπλωμάτης συλλαμβάνονται στο Πικέρμι και κρατούνται ως όμηροι από τη συμμορία των αδελφών Αρβανιτάκη. Οι ληστές απαιτούν χρήματα για να απελευθερώσουν τους ομήρους. Το επεισόδιο θα λήξει στις 9 Απριλίου με τη Σφαγή στο Δήλεσι.

1980

Οι Police εμφανίζονται στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, στην πρώτη μεγάλη ροκ συναυλία στην Αθήνα, μετά το επεισοδιακό κοντσέρτο των Rolling Stones τον Απρίλιο του 1967.

 

1981

Κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο η ταινία «Οι Δρόμοι της Φωτιάς», τη μουσική της οποίας έγραψε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου.

Πηγή: SanSimera.gr

Περισσότερα Άρθρα

Κολύμβηση: Η Άννα Ντουντουνάκη στον ημιτελικό των 100μ. πεταλούδα

Η Άννα Ντουντουνάκη μετείχε στην 5η και καλύτερη προκριματική σειρά των 100μ. πεταλούδα γυναικών και κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον ημιτελικό, που θα διεξαχθεί ξημερώματα Κυριακής (4:40 ώρα Ελλάδος) με χρόνο 57.75 και τη 13η θέση. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης κολύμπησε στη 2η διαδρομή έχοντας τον 4ο καλύτερο χρόνο στη σειρά της, με το […]

Νέα Υόρκη: Θυρανοίξια στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν»

Η τελετή για τα θυρανοίξια στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» στη Νέα Υόρκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Η πλήρης επαναλειτουργία του ναού έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του ερχόμενου έτους. Υπενθυμίζεται πως στις 11 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της 20ης επετείου από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος είχε […]