17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κώστας Τζιούμης: «Συνεχίζουμε με νέες δράσεις και εκδηλώσεις για τα 200 + 1 χρόνια από τον Αγώνα του ΄21»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την προβολή του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ του Μανούσου Μανουσάκη “1821, η φλόγα της Επανάστασης”, την Παρασκευή (25/3/2022), στην Τρίπολη, ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης, ανακοίνωσε ότι οι δράσεις και οι εκδηλώσεις του Δήμου, για τον Αγώνα του ’21, θα συνεχιστούν και το 2022.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος είπε: «Είναι εξαιρετικά τιμητικό μια σπουδαία εκδήλωση της περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως είναι η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ του κ. Μανουσάκη, να κλείνει τον κύκλο των παρουσιάσεων του, σε μια σημαδιακή μέρα, εδώ στην Τρίπολη. Στην Τρίπολη διαγραμμίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα του πρώτου έτους της Ελληνικής Επανάστασης, με κορυφαίο την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ, κύριε Περιφερειάρχα, για την τιμητική παρουσίαση αυτής της εκδήλωσης.

Ο Δήμος Τρίπολης πέρυσι παρουσίασε μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια, με μεγάλες δυσκολίες, λόγω της πανδημίας.

Για το λόγο αυτό, φέτος θα συνεχίσουμε για τα 200 + 1 χρόνια, με μια σειρά από νέες δράσεις και εκδηλώσεις.

Θέλω να πω ότι το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι ότι η ενότητα του ελληνικού λαού θα μας οδηγήσει στις δύσκολες εποχές που ζούμε να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα».

Περισσότερα Άρθρα

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας: Κάλεσμα για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς 2022

«Ποιος έχτισε τη Θήβα την επτάπυλη; Στα βιβλία δε βρίσκεις παρά μόνο βασιλιάδων ονόματα. Οι βασιλιάδες είχανε τις πέτρες κουβαλήσει; Και τη Βαβυλώνα που την κατέστρεψαν πολλές φορές Ποιος, τόσες πολλές φορές, την έχτισε πάλι; (…)» (ΜπέρτολτΜπρεχτ, «Ερωτήσεις ενός εργάτη που διαβάζει», 1935, μετάφραση Μάριου Πλωρίτη)   Κανείς, ποτέ, δεν κατάφερε, ούτε θα καταφέρει, να […]

Τι συζήτησαν σήμερα Νίκας – Μανουσάκης

Συνάντηση είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη και την ομάδα του. Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση σχετικά με την πρόοδο του ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει ο Μ. Μανουσάκης για λογαριασμό της Περιφέρειας με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ενώ […]