24 °C Argos, GR
26 Σεπτεμβρίου 2022

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου: Κάλεσμα για συντονισμό μπροστά στην απεργία στις 06/4/2022

Κάλεσμα προς τα σωματεία του νομού Αργολίδας για συντονισμό της δράσης μπροστά στην προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 6 Απρίλη:

Απευθυνόμαστε σε όλα τα σωματεία, σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, σε κάθε εργαζόμενο, στους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους, στις γυναίκες, στην νεολαία, που έρχονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, τις δυσβάστακτες ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στη βενζίνη, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο σούπερ μάρκετ. Σε όλους όσους λένε ”φτάνει, ως εδώ, δεν πάει άλλο”, ενώ παλεύουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες στην υγεία, στη ζωή. Απευθυνόμαστε σε όσους αναγνωρίζουν ότι η επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται για τους λαούς όπως και τον δικό μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τη συμμετοχή της Ελλάδας με αποστολή πολεμικού υλικού, αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και προετοιμασία αποστολής εκστρατευτικού σώματος, δεν μπορεί να μας βρίσκει αδιάφορους. Γιατί οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν δεχόμαστε να ματώνουμε για τα κέρδη των λίγων, που κάνουν πολέμους για να τα μοιράσουν μεταξύ τους. Σε όλους όσους αντιλαμβάνονται ότι την ίδια στιγμή που ο κατώτερος μισθός βρίσκεται κολλημένος στα επίπεδα του 2007, την ίδια ώρα που μετράμε τα ευρώ για να ζεσταθούμε, το ίδιο διάστημα που σε συνθήκες πανδημίας το σύστημα υγείας έχει γονατίσει και έχει μετατραπεί σε σύστημα μίας νόσου, δισεκατομμύρια ευρώ φεύγουν στο ΝΑΤΟ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Απευθυνόμαστε όσους ψάχνουν να βρουν αποκούμπι στη συλλογική οργάνωση και δράση του εργατικού – λαϊκού κινήματος απορρίπτοντας αυτούς που μας καλούν να κάνουμε κι άλλες θυσίες για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι η ώρα τα Συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες, οι Σύλλογοι, οι Ενώσεις και οι φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος, να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας.Η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη μπορεί να αναδείξει ότι η δύναμη βρίσκεται στην λαϊκή οργάνωση και πάλη.

  • Γιατί μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον ανταγωνισμό της με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δεν έχουμε κανένα λόγο να διαλέξουμε ληστή.
  • Για να βάλουμε στην πρώτη γραμμή το αίτημα για καμία εμπλοκή-συμμετοχή στο βρώμικο πόλεμο, για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η πάλη των λαών.
  • Για να αντισταθούμε στο τσουνάμι της ακρίβειας που σαρώνει το εισόδημά μας, στη φοροληστεία και να δυναμώσουμε τον αγώνα υπεράσπισης του εργατικού λαϊκού εισοδήματος, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, διαγραφή των χρεών.
  • Για να διεκδικήσουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, σύγχρονο, σύστημα υγείας, που τόσο έχει ανάγκη ο λαός μας.

Ιδιαίτερα στον δικό μας χώρο, το νοσοκομείο Ναυπλίου, είναι ιδιαίτερα έντονο το πρόβλημα με την έλλειψη ιατρών στο παιδιατρικό και πρόσφατα στο καρδιολογικό τμήμα (υπηρετούν ΜΟΝΟ 1 παιδίατρος και 1 καρδιολόγος αντίστοιχα). Η επικίνδυνη αυτή κατάσταση συμπληρώνεται από το χρόνιο πρόβλημα της ανυπαρξίας κρεβατιού ΜΕΘ στον νομό, την έλλειψη ουρολόγων και παιδιάτρων στο νοσοκομείο Άργους, την υπολειτουργία των αγροτικών ιατρείων, την ανεπάρκεια υλικοτεχνικής υποδομής και κτηριακών εγκαταστάσεων. Τεράστιο πρόβλημα παραμένει το γεγονός ότι οι μισοί σχεδόν εργαζόμενοι του νοσοκομείου είναι συμβασιούχοι σε καθεστώς ομηρίας, καθώς η κυβέρνηση αρνείται το αυτονόητο αίτημα της μονιμοποίησης τους που θα εξασφάλιζε ως έναν βαθμό την συνέχεια στην λειτουργία του. Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί το ζήτημα με τους συναδέλφους σε αναστολή. Η κυβέρνηση όμως, αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, σχεδιάζει περαιτέρω ιδιωτικοποίηση / εμπορευματοποίηση μέσω ΣΔΙΤ, κλεισίματος ή υποβάθμισης μονάδων (νοσοκομείο Ναυπλίου), απογευματινά (επί πληρωμή) χειρουργεία, ’’συνεργασίες’’ με ιδιώτες κλπ, αυτό που προκλητικά ονομάζει ’’νέο ΕΣΥ’’.

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα, τους Συλλόγους, κάθε εργαζόμενο, άνεργο, βιοπαλαιστή, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 06/4/2022, για να γίνει ένα μεγάλο ποτάμι διεκδίκησης και αγώνα. Διοργανώνουμε κινητοποίηση στην είσοδο του νοσοκομείου Ναυπλίου στις 9:00 π.μ. και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στο Άργος στις 10:30 π.μ.

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου

 

Περισσότερα Άρθρα

Ο Καραγκιόζης έρχεται στο Ναύπλιο, σε ένα βαγόνι τραίνου στο πάρκο του ΟΣΕ

2  – 3 – 4 Αυγούστου Μια έκθεση, τρεις παραστάσεις και ένα βιβλίο αφιερωμένες στον μεγάλο λαϊκό ήρωα και τη σπάνια ιστορία του 1922-2022. Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει με το τραίνο Ο ξυπόλυτος ήρωας μας καλεί να σκαρφαλώσουμε σ’  ένα βαγόνι του τραίνου στο πάρκο του ΟΣΕ έξω από το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Σταθμός» στο Ναύπλιο […]

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ – MURAL σήμερα στη Νέα Κίο

Είναι μεγάλη μας χαρά που συμμετέχει το Kαλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας στη δράση για το graffiti της Επιτροπής μνήμης σήμερα Σάββατο 25 Ιουνίου. Συνεργατικό mural. Ashos D’signs – Dimitra Oikonomou Σας περιμένουμε στην Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη στην Νέα Κίο. 19:00 με 22:00 dj set Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου ΚΕΔΑΜ ΔΗΜΟΣ AΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΏΝ ΠΕΡΙΦEΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝHΣΟΥ Share on […]