20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα γεγονότα σαν σήμερα 25 Μαρτίου

1807

Ο Γεώργιος Κάνινγκ, από τους ένθερμους υποστηρικτές της ελληνικής ανεξαρτησίας, γίνεται υπουργός Εξωτερικών στην Αγγλία. Προς τιμήν του υπάρχει η πλατεία Κάνιγγος.

1838

Γιορτάζεται για πρώτη φορά επισήμως, με διάταγμα του βασιλιά Όθωνα, η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821.

1884

Τελούνται στην Αθήνα τα εγκαίνια του μεγαλύτερου νοσοκομείου των Βαλκανίων, του «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» (γνωστού σήμερα ως «Ευαγγελισμός»), παρουσία του βασιλιά Γεωργίου Α’, της βασίλισσας Όλγας, σύσσωμης της Βουλής, των Αρχών των Αθηνών και πλήθους κόσμου. Ο πρώτος ασθενής θα εισαχθεί στις 13 Απριλίου.

1896

Ανήμερα της 75ης επετείου από την έναρξη της Επανάστασης του ’21, αρχίζουν στην Αθήνα οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.

1932

Γίνονται από την κυβέρνηση του Ανδρέα Μιχαλακοπούλου τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία μπροστά στα παλιά Ανάκτορα της σημερινής Βουλής.

1957

Υπογράφεται στη Ρώμη η Συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (ΕΟΚ), νυν Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: SanSimera.gr

Περισσότερα Άρθρα

Άρωμα Ελλάδας στο Ρολάν Γκαρός

Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει με σπασμένα… φρένα στο Ρολάν Γκαρός. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά την περσινή φιναλίστ Σοφία Κένιν, πέταξε εκτός γκραν σλαμ και την κάτοχο του τίτλου Ίγκα Σβιόντεκ με 6-4, 6-2 και πανηγύρισε μία τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά! Η Σπαρτιάτισσα ξεκίνησε νευρικά και υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη, έχοντας παράλληλα πολύ μικρό ποσοστό […]

Η ιστορία του Ερυθρού Σταυρού

Ο Ερυθρός Σταυρός είναι ένας διεθνής οργανισμός ανθρωπιστικού χαρακτήρα, ο οποίος ιδρύθηκε με σκοπό την προσφορά βοήθειας στα θύματα των πολέμων. Είναι μία από τις πρώτες μη κυβερνητικές οργανώσεις και στις μέρες μας η μεγαλύτερη και σημαντικότερη, με δράση σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Εκτός από την περίθαλψη των τραυματιών και την προστασία των αιχμαλώτων […]