10 °C Argos, GR
23 Μαρτίου 2023

Περιφέρεια Πελοποννήσου: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για τον εορτασμό της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 στο Ναύπλιο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις

της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821, που θα πραγματοποιηθούν στο Ναύπλιο (24-25 Μαρτίου 2022)

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Δημήτριος Σχοινοχωρίτης

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Παναγιώτης Ε. Νίκας

 

                            ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

Γενικός Σημαιοστολισμός  από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 24ης  Μαρτίου όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, των Τραπεζών, των  κεντρικών οδών και πλατειών του Ναυπλίου και των ελλιμενισμένων λιμενικών πλοίων.

10.00  Επετειακές ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

11.00   Απότιση Φόρου Τιμής με κατάθεση  στεφάνων από τους Μαθητές και  Σπουδαστές, στα μνημεία Ηρώων της πόλης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  25  ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

07.00  Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδος.

08.00 Έπαρση της Σημαίας στο Ηρώον του Ναυπλίου (25ης Μαρτίου)από Τιμητικό Άγημα του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού (Κ.Ε.ΜΧ.) Ναυπλίου, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

11.00      Δοξολογία  στον Ιερό  Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Αργολίδος κ.  Νεκταρίου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Αγγελική  Ντεβέ  φιλόλογο 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ  ΛΥΚΕΙΟΥ  Ναυπλίου.

11.30  Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση στεφάνων (σύμφωνα με το Πρωτόκολλο) στο Ηρώον του Ναυπλίου, όπου θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

12.00 Παρέλαση των: Δημοτικής  Φιλαρμονικής, τμημάτων Μαθητών – Μαθητριών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, Προσκόπων και Συλλόγων.   Χώρος της Παρέλασης ορίζεται η Λεωφόρος 25ης Μαρτίου (έμπροσθεν του Ηρώου Ναυπλίου).

18.30 Υποστολή της Σημαίας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρακαλούνται όπως φροντίσουν για τα σχετικά με:

Την οργάνωση των ιεροτελεστιών η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος Τη συμμετοχή του Στρατού το Κ.Ε.ΜΧ.  Ναυπλίου Το σημαιοστολισμό, τη φωταγώγηση, την παρουσία της Φιλαρμονικής και την προετοιμασία του χώρου ο Δήμος  Ναυπλιέων Την τήρηση της τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας

Τη συμμετοχή των μαθητών-μαθητριών ο Προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής

Την Παροχή Πρώτων Βοηθειών το Νοσοκομείο Ναυπλίου

Τελετάρχες ορίζονται ο υπάλληλος της Π.Ε.  Αργολίδας Ιωάννης Στάθης και ο υπάλληλος του Δήμου Ναυπλιέων Στυλιανός Γκουριώτης.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του COVID 19, οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Περισσότερα Άρθρα

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η ακολουθία του Αγιασμού τελέσθηκε από τον π. Ιωάννη Μητροσύλη, εθελοντή αρχιπυροσβέστη. Share on FacebookTweetFollow usΑποθήκευση

Μωραΐτες εν Χορώ: Πως το τρίβουν το πιπέρι του διαβόλου οι καλογέροι

Τώρα που ηρέμησαν τα πράγματα από τις απόκριες θα σας πούμε μια ιστορία. Σε ένα μοναστήρι του Μωριά στις αρχές του 19ου αιώνα έφτασε ένα κλέφτικο ασκέρι κυνηγημένο από Τούρκους στα χρόνια του μεγάλου διωγμού των Κλεφτών. Ο αρχηγός των κλεφτών ζήτησε βοήθεια από τον ηγούμενο και να τους κρύψει στο μοναστήρι όπως κι έγινε. […]