13 °C Argos, GR
2 Μαρτίου 2024

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Κολοκυθοκεφτέδες

Κολοκυθοκεφτέδες φανταστικοί, πεντανόστιμοι, τραγανοί και αφράτοι.

Η προσθήκη φέτας, άνηθου και δυόσμου απογειώνει τη γεύση.

Φτιάξτε τους οπωσδήποτε!

Τι θα χρειαστείτε
  • 3-4 μέτρια κολοκυθάκια, περίπου 1/2 κιλό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 1 τριμμένη μεγάλη ντομάτα
  • 150 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
  • 4-5 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή όσο πάρει
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 3-4 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 8-10 μεγάλα φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα ή 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
  • 1/3 ματσάκι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής

Διαλέγουμε μέτριου ή μικρού μεγέθους τρυφερά φρέσκα κολοκύθια και τα τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη.

Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από τυχόν περιττά υγρά.

Τρίβουμε τη ντομάτα. Αν έχει πολλά νερά την περνάμε από σουρωτήρι. Κρατάμε την ψίχα της αλλά δεν πετάμε το ζουμάκι. Μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγη υγρασία στο μίγμα, αλλιώς το κρατάμε για σαλάτα, για σάλτσα ή βουτάμε το ψωμί ή βρέχουμε το παξιμάδι μας!

Βάζουμε την τριμμένη ντομάτα μαζί με τα κολοκύθια σε ένα μπολ. Αλατίζουμε, αλλά με προσοχή, γιατί θα βάλουμε και τα τυριά.

Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τη φέτα, το πιπέρι, τα μυρωδικά και το αυγό. Βάζουμε και το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε καλά και πάλι.

Σταδιακά ξεκινάμε να προσθέτουμε το αλεύρι και τη φρυγανιά μέχρι να έχουμε έναν χυλό που να μπορεί να σταθεί στο τηγάνι. Δείτε και το βίντεο για να δείτε την επιθυμητή σύσταση.

Βάζουμε το μπολ με το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου, να ανταλλάξουν γεύσεις και αρώματα τα υλικά.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι με το λάδι. Όταν κάψει ρίχνουμε με τη βοήθεια 2 κουταλιών κουταλιές από το μίγμα. Τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν από τη μια μεριά και τους γυρνάμε και από την άλλη, περίπου 2-3 λεπτά από κάθε μεριά.

Τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τους ψήσετε σε αντικολλητικό τηγάνι με πολύ λιγότερο λάδι.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Μακαρονοσαλάτα µε μπρόκολο και αυγό

Υλικά 250 γραμ. φαρφάλες 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια 1 φλ. καλαμπόκι κατεψυγμένο 150 γραμ. μπρόκολο ωμό χωρισμένο σε φουντίτσες 3 αυγά βρασμένα και κομμένα στα τέσσερα 10 ελιές 1 κ.σ. άνηθο 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3/4 φλ. μαγιονέζα 2 κ.σ. μουστάρδα 2 κ.σ. ξίδι από κρασί Μακαρονοσαλάτα µε μπρόκολο και αυγό Η Μακαρονοσαλάτα µε […]

Ο Γ. Ανδριανός στην 11η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι για την ελαιοπαραγωγή και τον Ανάβαλο

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε την 11η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι. Στον χαιρετισμό του ο κ. Ανδριανός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Συγχαρητήρια σε όλες και όλους όσοι συνέβαλαν στην προετοιμασία και τη διοργάνωση και της φετινής γιορτής ελιάς και ελαιολάδου, αυτού του καθιερωμένου πλέον θεσμού εδώ στην […]