20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Διευρυμένη συνεδρίαση του Ο.Ε.ΕΣ.Π. στον Πύργο Ηλείας

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) πραγματοποίησε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της στον Πύργο Ηλείας το Σαββατοκύριακο, 12 & 13 Μαρτίου 2022.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν τοπικοί και παραγωγικοί φορείς, μεταξύ των οποίων: ο Βουλευτής ΝΔ Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Διονύσιος Καλαματιανός, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού – Τουρισμού – Αγροτικής Οδοποιίας Πύργου Ιωάννης Σπηλιωτόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πύργου Α.Ε. ΟΤΑ Βασίλειος Σεϊντής, το Μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηλείας Εκάβη Σαλπέα, ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας Γεώργιος Μαραγκός καθώς και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Νικόλαος Σιαψάλης καθώς και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Κατακόλου «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» Βασιλική Καλαμποκά καθώς και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου.

Μέσα από διαλογική συζήτηση των παρευρισκομένων καταγράφηκαν και προσεγγίστηκαν όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της Ηλείας και αποφασίστηκε να εκδοθούν ψηφίσματα σχετικά με αυτά. Ακόμα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε το πλάνο δράσεων και οι επόμενοι βηματισμοί της Ο.Ε.ΕΣ.Π. σχετικά με την ενεργειακή κρίση που έχει εκτινάξει τις τιμές στις πρώτες ύλες και τα τρόφιμα πιέζοντας έτσι την ρευστότητα τόσο των επιχειρήσεων όσο και των νοικοκυριών. Απέναντι λοιπόν στην ανάγκη για επιβίωση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα κινητοποίηση και οι αγώνες να συνεχιστούν μέχρι να σταματήσει η κυβέρνηση να παρακάμπτει τα αιτήματα του κλάδου. Οφείλουν όλοι μαζί ενωμένοι οι φορείς να αγωνιστούν από κοινού για τις δίκαιες διεκδικήσεις των μικρών και μικρομεσαίων εμπόρων. Μόνο αν συνδράμουν όλοι θα αποτραπεί η καταστροφή του επιχειρείν και ο αφανισμός της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Γεώργιος Βαγενάς επεσήμανε ότι όλες οι επιχειρήσεις βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί καθώς προτού ακόμα ανακάμψει η οικονομία από την πανδημία του κορονοϊού, ήρθε η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Σε ένα τέτοιο δυστοπικό σκηνικό η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να βοηθήσει ουσιαστικά τις εναπομείνασες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι να γκρεμίσει τις όποιες ελπίδες υπήρχαν για ανάκαμψή τους.

Τέλος, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τους Εμπορικούς Συλλόγους – μέλη της Ο.Ε..ΕΣ.Π. στο Νομό Ηλείας για τη δυναμική τους παρουσία στη συνεδρίαση και δηλώσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους.

Εκ της Ομοσπονδίας

Περισσότερα Άρθρα

Σύγκρουση οχημάτων με θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου στη Λακωνία, συλλήψεις σε Αργολίδα και Αρκαδία

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ   Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά Συνελήφθη, χθες (19.8.2021) το μεσημέρι, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, 20χρονος αλλοδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ   Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά […]

5ος Αγώνας Δρόμου κατά των ναρκωτικών αύριο στην Καλαμάτα

Το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο – Οξυγόνο σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, πραγματοποιούν και φέτος, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των ναρκωτικών, τον 5ο Αγώνα Δρόμου κατά των ναρκωτικών. Την εκδήλωση στηρίζει και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου […]