25 °C Argos, GR
1 Οκτωβρίου 2022

Βασίλης Σιδέρης: Ας δούμε το μέλλον με αισιοδοξία

Περάσαμε μέσα από δύσκολες καταστάσεις τις οποίες βιώνουμε ακόμα. Ο άδικος πόλεμος που ξέσπασε στην καρδιά της Ευρώπης προκαλεί ένα μωσαϊκό γεγονότων από άκρη σε άκρη στον πλανήτη με κυριότερο απ’ όλα τον θάνατο αμάχων γυναικόπαιδων και νέων αντρών. Στη χώρα μας το «κύμα» της ακρίβειας, ξεκινώντας από την παγκόσμια υγειονομική κρίση του κωρονοϊού, προ διετίας,μέχρι το αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, έχει πλήξει τα νοικοκυριά και τον Έλληνα πολίτη.

Μπροστά σε όλα αυτά ας είμαστε δίκαιοι. Η κυβέρνηση έχει δείξει γρήγορα  αντανακλαστικά στην διαφαινόμενη οικονομική κρίση. Αποζημιώσεις, επιστρεπτέες προκαταβολές, διατήρηση χαμηλού φορολογικού συντελεστή, δυναμική τουριστική σεζόν, εξαγωγές και επενδύσεις είναι προς τον σωστό δρόμο της ευημερίας. Την ώρα μάλιστα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η κυβέρνηση οδεύει προς ολοκλήρωση μιας τεράστιας επενδυτικής συμφωνίας με την Σαουδική Αραβία. Δεν γονάτισε τη μεσαία τάξη στη φορολογία όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα ενίσχυσε τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα. Κατάφερε να κρατήσει την κοινωνική ισορροπία μπροστά στην παγκόσμια κρίση και να επιτύχει ανάπτυξη.

Στον οικονομικό πνεύμονα της περιοχής μας, τους αγρότες και σε όλη τη χώρα, ολοκληρώθηκε η καταβολή αποζημιώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσε ο παγετός της άνοιξης του 2021, δηλαδή σε διάστημα λιγότερο από 10 μήνες, με ένα κονδύλι ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ σε 14.500 δικαιούχους.

Στην εξωτερική πολιτική ορθώσαμε ανάστημα, επαναδραστηριοποιήσαμε με σωστό τρόπο την διπλωματία και την εξωτερική πολιτική, εξοπλίσαμε και αναβαθμίσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις . Αυτή η κυβέρνηση θωράκισε την Ελλάδα και απάντησε άμεσα στην κάθε απειλή που προέκυψε από τον Έβρο έως τη Μεγίστη και το Καστελόριζο.

Η Ελλάδα, με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, παρά τις  παγκόσμιες αντίξοες συνθήκες, καταφέρνει να παίξει ξανά σημαίνοντα ρόλο στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση στη Βαλκανική.

Έχουμε κάθε λόγο να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία

Βασίλης Γ. Σιδέρης

                 Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Αργολίδας

 

Περισσότερα Άρθρα

Δεν θα παραστεί η κυβέρνηση στην δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου

«Η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο υπεύθυνο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου για την αποφυγή μαζικών συναθροίσεων, ανακοινώνει ότι ο πρωθυπουργός και τα μέλη της δεν θα παραστούν στη Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Φέτος, ας πούμε ΟΧΙ και στον κορονοϊό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος […]

Ανδρέας Πουλάς – Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή : Είναι αναγκαία η παροχή δωρεάν μασκών προστασίας στους εργαζόμενους

Τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη δωρεάν παροχή μασκών προστασίας στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ζήτησε να πληροφορηθεί ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Τα βασικά σημεία της ομιλίας του: […]