15 °C Argos, GR
26 Φεβρουαρίου 2024

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ζυμαρικά ογκρατέν με κοτόπουλο και μπρόκολο

Τι θα χρειαστείτε
  • 700 γρ. στήθος κοτόπουλο σε μπουκιές
  • 350 γρ. ζυμαρικά (βίδες ή πένες ή ριγκατόνι)
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 12% λιπαρά
  • 10 μεγάλα μανιτάρια
  • 200 γρ. μπρόκολο σε φουντίτσες
  • 1 κ.σ. αποξηραμένο εστραγκόν
  • 1/2 κ.γλ. κύμινο
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 200 γρ. γραβιέρα ή γκούντα ή κασέρι ή άλλο τυρί που λιώνει
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το κύμινο, το εστραγκόν και αλατοπιπερώνουμε.

Σωτάρουμε το κοτόπουλο σε λίγο ελαιόλαδο να πάρει λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα, τη σκόνη σκόρδου και σωτάρουμε 5 λεπτά ακόμα.

Αφαιρούμε τα ζυμαρικά με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε σουρωτήρι ή σε μπολ.

Στο νερό που ήδη βράζει από τα ζυμαρικά, ρίχνουμε το μπρόκολο και το βράζουμε για 2-3 λεπτά.

Στο τηγάνι που σωτάραμε το κοτόπουλο προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τη μισή κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις.

Αλείφουμε με βούτυρο ένα γυάλινο πυρίμαχο σκεύος. Βάζουμε τα ζυμαρικά με το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.

Αφαιρούμε το μπρόκολο από την κατσαρόλα και βάζουμε τις φουντίτσες διάσπαρτες στα ζυμαρικά.

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20 λεπτά περίπου, να λιώσει το τυρί και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ζουμερά γεμιστά μπιφτέκια

Ζουμερά γεμιστά μπιφτέκια κ το τυράκι να ξεπηδάει λαχταριστό λαχταριστό… Καψαλισμένο ψωμάκι με φρέσκια ρίγανη… Και χρυσαφένιες πατατούλες!!! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ –> https://mageirikhkaisuntages.blogspot.com/…/blog-post…

Ο Α. Γανώσης στην Έκθεση Τροφίμων food expo

Στην Έκθεση τροφίμων foodexpo συναντήσαμε φίλους εκθέτες από την Αργολίδα. Τα κορυφαία προϊόντα της Αργολικής Γης έκαναν την διαφορά για ακόμη μια φορά συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διέθεσε περισσότερα από 60.000€ για να στηρίξει την παρουσία των εκθετών στην μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη.