15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τον προστάτη του Άγιο Ευθύμιο τον Δημητσανίτη τιμά ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος Σπάρτης

Τη μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Ευθυμίου του Δημητσανίτη (μαρτύρησε Κυριακή των Βαΐων, 22 Μαρτίου 1814 στην Κωνσταντινούπολη), θα τιμήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης.

Ο Άγιος Ευθύμιος ο Δημητσανίτης είναι Προστάτης του Συνδέσμου από το έτος της ιδρύσεώς του, 1920.

Η Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, θα γίνει την Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Μυστριώτη, που βρίσκεται δίπλα στο Δημοτικό Γήπεδο Μυστρά, στον χώρο της Πανηγυρίστρας.

Ο περικαλλής ναός είναι άνετος και διαθέτει περιμετρικά στεγασμένο χώρο, ενώ το προαύλιό του είναι κατάφυτο και διαθέτει τρεχούμενο πόσιμο νερό.

Ο χώρος της Πανηγυρίστρας επιτρέπει την άνετη στάθμευση των οχημάτων.

Για τη ζωή και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου θα μιλήσει η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ποτούλα Πασχαλίδη-Τσίτσου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον αύλειο χώρο θα προσφερθεί κέρασμα.

«Καλούνται όλα τα Μέλη και οι Φίλοι του Συνδέσμου να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου και την ετήσια εορτή του Συνδέσμου».

Περισσότερα Άρθρα

1 έως 4 Σεπτεμβρίου η 9η Παρουσίαση Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» στην Καλαμάτα

Τα ποιοτικά αγροδιατροφικά μας προϊόντα και ο ελληνικός λαϊκός πολιτισμός θα βρεθούν στο επίκεντρο της 9ης Παρουσίασης Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων «Άρτος – Οίνος – Έλαιον». Τις τετραήμερες εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν αύριο και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας και θα λάβουν χώρα στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, με ελεύθερη είσοδο […]

Πουλάς vs Χειβιδόπουλος και στο βάθος Χρηστίδης

Θα είναι ο Νίκας και πάλι υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου;

Στοχευμένα δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα προβάλουν διάφορους ως υποψήφιους περιφερειάρχες Πελοποννήσου. Στόχος καταρχήν ο νυν Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και δεύτερος στόχος να μπει στο τιμόνι ένας σαμαρικός. Όμως κανείς από αυτούς δεν βάζει κάτω όλα τα δεδομένα. Πρώτο δεδομένο και σημαντικότερο, εάν ο Νίκας θέλει να είναι εκ νέου υποψήφιος θα είναι. Άλλωστε είναι πολύ […]