22 °C Argos, GR
3 Οκτωβρίου 2022

Ομιλία Ανδρέα Πουλά στα εγκαίνια της έκθεσης FOOD EXPO 2022

«Είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ να προβληθούν τα ελληνικά προϊόντα στην εγχώρια και διεθνή αγορά και να αναδειχθούν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα»

Στα εγκαίνια της έκθεσης FOOD EXPO 2022 παραβρέθηκε ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας και Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανδρέας Πουλάς όπου και απηύθυνε χαιρετισμό εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκο Ανδρουλάκη.

Αρχικά στην τοποθέτησή του ο κ. Πουλάς αναφέρθηκε στον κλάδο της αγροτικής παραγωγής και των τροφίμων, χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα ζωντανό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας, που άντεξε στα 11 χρόνια της οικονομικής κρίσης, αλλά και στους κλυδωνισμούς που επιφύλαξε η πανδημία και ο οποίος  χάρη στην εφευρετικότητα και την καινοτομία κατόρθωσε να μείνει όρθιος και να  καταγράψει πέρυσι ρεκόρ εξαγωγών.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση που πυροδοτούν οι διεθνείς εξελίξεις και ο πόλεμος στην Ουκρανία τονίζοντας ότι η κατάσταση αυτή αναμένεται να προκαλέσει μείωση της παραγωγής των βασικών προϊόντων διατροφής, γεγονός που θα οδηγήσει σε επισιτιστική κρίση, ακόμη μεγαλύτερη μείωση του εισοδήματος των αγροτών και σε μεγαλύτερη αύξηση των τιμών για τους καταναλωτές. Ο κ. Πουλάς χαρακτήρισε την κατάσταση αυτή ως ένα φαύλο κύκλο, ένα σπιράλ οικονομικής ασφυξίας για παραγωγούς και καταναλωτές που έχει επιπτώσεις και για όλους τους επαγγελματίες, τους εμπόρους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Γι ΄αυτό μέχρι να ολοκληρωθεί η κοινή ευρωπαϊκή δέσμη μέτρων, η κυβέρνηση οφείλει να δρομολογήσει άμεσα παρεμβάσεις για παραγωγούς, επιχειρηματίες και καταναλωτές.

Όπως:

-η επιβολή πλαφόν στην τιμή ενέργειας

-η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά

-η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα

-η φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας.

Στη συνέχεια ο κ. Πουλάς υποστήριξε ότι, μεγάλη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στη στήριξη της μεταποίησης, της εξωστρέφειας και της μεγιστοποίησης της συνέργειας της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό, παράγοντες οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στην περαιτέρω αγροτική και οικονομική ανάπτυξη.

Τέλος,  χαρακτήρισε τη διοργάνωση της έκθεσης FOOD EXPO ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους παραγωγούς μας να προβάλλουν τα προϊόντα τους στη διεθνή και εγχώρια αγορά και να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ελληνικών προϊόντων.

Μετά το πέρας του χαιρετισμού ο κ. Πουλάς επισκέφτηκε μαζί με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκο Ανδρουλάκη τα περίπτερα της έκθεσης.

 

Περισσότερα Άρθρα

Επίσκεψη Μενδώνη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους έκανε σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη. Και με την παρουσία της ίδιας της Υπουργού σηματοδοτήθηκε η έναρξη ενός πολύ σημαντικού έργου για το Άργος, την Αργολίδα και την Πελοπόννησο. Ικανοποιούνται επιτέλους οι προσπάθειες του Δημάρχου Άργους Δημήτρη Καμπόσου και της δημοτικής του αρχής που εντατικά και με […]

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Ερευνητικό Πρόγραμμα Μαθητών/τριών Λυκείων Αργολίδας για την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard, προσκαλεί μαθητές και μαθήτριες των Γενικών Λυκείων Αργολίδας να συμμετέχουν σε ερευνητικό πρόγραμμα με θέμα: «Το Ναύπλιο και η Αργολίδα κατά την Επανάσταση του 1821: τόπος και κόσμος». Γενικά Το ΚΕΣ προετοιμάζει για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 σειρά δραστηριοτήτων σε Ελλάδα […]