15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Μήνυμα Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τον εορτασμό της από το 1909, απευθύνει θερμό χαιρετισμό, τόσο στις κρατούμενες γυναίκες, όσο και στις εργαζόμενες γυναίκες των Καταστημάτων Κράτησης, επικροτώντας τις προσπάθειες τους στην ομαλή και υγιή διαβίωση και συμβίωση, στην εξισορρόπηση των ποικίλων ρόλων που καλούνται να αναλάβουν, καθώς και στην καθημερινή μάχη που δίνουν για την ασφάλεια και διατήρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε:

«Η ανθρωποκεντρική αντιμετώπιση των κρατουμένων γυναικών σε συνθήκες ασφάλειας αλλά και ο σεβασμός των δικαιωμάτων τους αποτελούν πρωτεύοντες άξονες της σωφρονιστικής πολιτικής. Αυτό διαφαίνεται και από τις ειδικές ρυθμίσεις που ισχύουν στον Σωφρονιστικό Κώδικα. Μέσα από αυτές, υπογραμμίζεται οι ιδιαιτερότητες του ρόλου της γυναίκας κρατούμενης, και ιδιαίτερα της μητέρας, στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας ενός Καταστήματος Κράτησης. Επιπλέον, η εκπαίδευση, η επαγγελματική κατάρτιση και η συνεχής επιμόρφωση των κρατουμένων γυναικών αποτελούν εξίσου προτεραιότητά μας καθ’ όλη την διάρκεια της σωφρονιστικής διαδικασίας.»

Τέλος, σημείωσε ότι: «Λαμβάνοντας υπόψη και αναγνωρίζοντας τον στιγματισμό και την προκατάληψη, που δυστυχώς περιβάλλουν κοινωνικά τις γυναίκες που εκτίουν ποινή σε σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά ακόμα και αυτές που δραστηριοποιούνται μέσα σε αυτό, οφείλουμε να καταδικάζουμε οποιεσδήποτε σεξιστικές, ρατσιστικές, έμφυλες ή/και εργασιακές διακρίσεις, που αποσκοπούν στην ετεροποίηση και τον κοινωνικό εξοστρακισμό τους. Οι πολιτικές μας στοχεύουν στην ομαλή επανένταξη των γυναικών κρατουμένων στην κοινωνία, μετά την έκτιση της ποινής τους, και θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να επικρατήσουν συνθήκες ανθρώπινες και αξιοπρεπείς εντός των Καταστημάτων Κράτησης.»

Περισσότερα Άρθρα

Εβδομάδα της Διακαινησίμου

Έτσι λέγεται η εβδομάδα που αρχίζει από την Κυριακή του Πάσχα και λήγει την Κυριακή του Θωμά ή Αντίπασχα. Η κάθε μέρα της αναφέρεται ως εξής: Δευτέρα της Διακαινησίμου Τρίτη της Διακαινησίμου κ.ο.κ. Πιθανότατα πήρε αυτή την ονομασία, επειδή άρχιζε η περίοδος πνευματικής αναγέννησης και ανακαίνισης για τους πιστούς, που είχαν βαπτισθεί τη νύχτα του Μεγάλου […]

ΔΥΠΑ: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων – 2.260 προλήψεις ανέργων

Ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 11:00, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το νέο «πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα για 2.260 άτομα σε υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης-ΥΠΥΤ)» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, στις 11:00. […]