16 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Γ. Γεωργόπουλος: «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, ως μέρα τιμής προς το γυναικείο φύλο. Δεν είναι μια απλή γιορτή, είναι μια ημέρα μνήμης για τις γυναίκες που ύψωσαν την φωνή τους και με οργανωμένες κινητοποιήσεις και αγώνες διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία.

Γυναίκες του περασμένου αιώνα, που ξεκίνησαν στην Ευρώπη και στην Αμερική με κυρίαρχα αιτήματα τα ίσα δικαιώματα, τις καλύτερες εργασιακές συνθήκες και το δικαίωμα ψήφου. Με θάρρος και αποφασιστικότητα ενέπνευσαν γυναίκες από όλον τον πλανήτη και έγραψαν ιστορία, βάζοντας γερά  θεμέλια στο να αποκτήσουν ίση και δίκαιη μεταχείριση με τους άντρες.

Η σημερινή γιορτή, λοιπόν, είναι αφιερωμένη στη Γυναίκα, τη Μάνα, τη σύζυγο, τη φίλη, την αδελφή, την κόρη, τη φιλόδοξη επιστήμονα, τη νοικοκυρά, την αγρότισσα, την εργαζόμενη που στέκεται δίπλα μας ισάξια.

Ως Δημοτική αρχή δίνουμε φωνή στις Γυναίκες  και στηρίζουμε την  παρουσία τους σε όλες τις δράσεις και τις ιδέες τους, γιατί πιστεύουμε στις δυνατότητες τους, προωθώντας τις όποιες πρωτοβουλίες τους στην τοπική κοινωνία, καθώς και την ενεργό συμμετοχή τους στην Τοπική αυτοδιοίκηση.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε χρέος να κάνουμε τον σεβασμό προς τη Γυναίκα πράξη, χωρίς καμία διάκριση σε όλους τους τομείς.

Με αυτήν την αστείρευτη δύναμη που απλόχερα τους χάρισε ο θεός, με τους χιλιάδες ρόλους και τις ευθύνες, ευχόμαστε σε όλες τις Γυναίκες να διεκδικούν και να ονειρεύονται, να δημιουργούν και να μεγαλουργούν.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Γυναίκες του κόσμου!!!

Ο Δήμαρχος

Ιωάννης Γεωργόπουλος

 

Περισσότερα Άρθρα

Μήνυμα Γ. Ανδριανού για το νέο έτος

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση – με την πίστη ότι ενωμένοι μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά, με όπλο την ειλικρίνεια και τη σκληρή, συστηματική δουλειά μπορούμε το 2024 να αντιμετωπίσουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά τις προκλήσεις της καθημερινότητας […]