19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Έκθεση φωτογραφίας για την παλιά Αποκριά στο Ναύπλιο

Εικόνες μιας άλλης αποκριάς ζωντανεύουν στο κέντρο του Ναυπλίου, στην πλατεία Δημαρχείου. Χάρις σε πρωτοβουλία του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού αυτές τις μέρες στήθηκε έκθεση με φωτογραφίες από παλιές Απόκριες στο Ναύπλιο, την Πρόνοια, αλλά και σε δημοτικά διαμερίσματα του Ναυπλίου (Τολό, Αραχναίο κλπ).

Ντόπιοι και επισκέπτες παίρνουν… γεύση από παλιές αποκριάτικες μέρες και νύχτες στ’  Ανάπλι, με φωτογραφίες από ταβέρνες, χορούς, μεταμφιέσεις παιδιών, μεγάλων και ξεφαντώματα της εποχής. Μιλάμε για περιόδους στις δεκαετίες του ’40, του ’50 και λίγο πιο μετά.

Όλο το υλικό προέρχεται από τη σελίδα στο fb “Παλιές φωτογραφίες του Ναυπλίου” που επιμελείται ο γνωστός Ναυπλιώτης, Γιώργος Καρατάσος.

Μια έκθεση φωτογραφίας λοιπόν στο κέντρο του Ναυπλίου, επίκαιρη, που ξυπνάει μνήμες στους παλιότερους και γνωρίζει στους νέους μια άλλη εποχή, πιο ανέμελη ίσως, όπου οι Ναυπλιώτες γίνονταν μια παρέα και περνούσαν υπέροχα.

Περισσότερα Άρθρα

26ο Πρωτάθλημα Τάβλι στη Νέα Κίο

Ο ΠΑ.Σ.ΠΑ ΒΑ Πελ/σου για δεύτερη συνεχή χρονιά και τρίτη συνολικά, διοργανώνει με το Σύλλογο Φίλων Τάβλι Αργολίδας το 26ο Πρωτάθλημα Τάβλι, το οποίο θα λάβει χώρα στις 2 – 3 – 4 Οκτωβρίου 2020, στο καφέ Sequoia Espresso & Wine Bar στην παραλία της Νέας Κίου. Ημέρα έναρξης Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, ώρα 18.00 Μέρος […]

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους Μυκηνών για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους- Μυκηνών, κατά την συνεδρίαση του της 8-3-2022, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών κ. Δημητρίου Καμπόσου, εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα. ΨΗΦΙΣΜΑ Το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους – Μυκηνών  αποδοκιμάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στο λαό […]