19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στην Ανδραβίδα: Στον εισαγγελέα σήμερα ο δράστης

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα στις 12:00 ο δράστης της στυγερής τετραπλής δολοφονίας, που σημειώθηκε την Τετάρτη, στην Ανδραβίδα.

Χθες, ο επονομαζόμενος «μακελάρης» της Ανδραβίδας ομολόγησε στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Ηλείας, την αποτρόπαια πράξη του, που είχε ως αποτέλεσμα να ξεκληρίσει μια ολόκληρη οικογένειας.

Απόλυτα προμελετημένο φαίνεται πως ήταν το τετραπλό έγκλημα από το δράστη, στην Ανδραβίδα. O δολοφόνος μετέφερε τις σορούς των θυμάτων σε μια αποθήκη, με σκοπό να τα φορτώσει σε τρέιλερ και να τα «εξαφανίσει» στη συνέχεια, για να μη φανεί ως έγκλημα η απουσία της οικογένειας του Αρμάντο Κλότσι από την περιοχή.

Αυτός είναι ο καθ’ ομολογία μακελάρης

Ο 60χρονος Δ.Β., κάτοικος Ανδραβίδας, και πατέρας δύο παιδιών, είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο διέμενε η οικογένεια Κλότσι. Μαρτυρίες κατοίκων κάνουν λόγο για έναν άνδρα σκληρό, ο οποίος είχε πολλές φορές στο παρελθόν επιδείξει ακραίες συμπεριφορές. Όπως έγινε γνωστό μάλιστα, ο 60χρονος παλιότερα είχε πυροβολήσει έναν συγχωριανό του άνευ ουσιαστικού λόγου.

Σκληρός και ψύχραιμος

Έτσι χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί τον 60χρονο που, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του επικαλέστηκε τις οικονομικές διαφορές που υπήρχαν με την οικογένεια ως αφορμή για την αποτρόπαια πράξη του, για την οποία ωστόσο δήλωσε μετανιωμένος.

Μετά την επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθη ο 60χρονος και αφού οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών αρχικά έδειχνε μη διατεθειμένος να «σπάσει». Τις πρώτες πρωινές ώρες ακολούθησε η μεταφορά του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, όπου η ανακριτική διαδικασία δεν κράτησε για πολλές ώρες μιας και νωρίς το πρωί ομολόγησε το ειδεχθές έγκλημα.

Οι σοκαριστικές αναρτήσεις του 60χρονου

Πολλά ερωτηματικά προκαλούν και αναρτήσεις του δράστη στα κοινωνικά δίκτυα, μερικές από τις όποιες έχουν ξεκάθαρα ρατσιστικό περιεχόμενο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί μια σοκαριστική ανάρτηση του 60χρονου Δ.Β, ο οποίος εξυμνεί το Χίτλερ, και στοχοποιεί Ρομά, αποκαλώντας τους γύφτους και τέρατα με μορφή ανθρώπου.

Σε άλλη ανάρτησή του γράφει συγκεκριμένα: «Ρωτάει το παιδάκι. Τι είναι γύφτος; Απαντάω. Τέρας με μορφή ανθρώπου. Ξαναρωτάει. Τα τέρατα τα σκοτώνουμε. Απαντάω. Αυτούς δεν μπορούμε να τους πειράξουμε. Αυτός ο π*** ο Σημίτης έκανε νόμους υπέρ τους για να πάρει την ψήφο τους. Α, ρε Χίτλερ. Αναστήσου να ξαναδουλέψουν οι φούρνοι».

Η επιτυχία του σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ.

Μια έξυπνη «παγίδα» φαίνεται πως είχαν στήσει οι αστυνομικές αρχές στην Ανδραβίδα, αφού πιθανόν να παραπλάνησαν τον φερόμενο ως δράστη.

Ο 60χρονος εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής να κινείται στην Περιμετρική Οδό των Πατρών, στο ύψος του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, όπου και συνελήφθη.

Αστυνομικές πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ότι η επιχείρηση που έγινε αργά το βράδυ της Παρασκευής έξω από το σπίτι του 60χρονου στην Ανδραβίδα, να συνέβαλε καθοριστικά στο να θεωρήσει ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος ότι είχε εστιαστεί η προσοχή τους στο σημείο αυτό και να τον οδήγησε σε κινήσεις οι οποίες βοήθησαν τις διωκτικές αρχές να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Το σπίτι του δράστη
Το σπίτι του δράστη

Το στοιχείο που οδήγησε στη σύλληψη

Το καθοριστικό στοιχείο που έπαιξε ρόλο στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Δ. Β. φαίνεται πως ήταν η καταγραφή του αγροτικού οχήματος που οδηγούσε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σε πρατήριο καυσίμων της Ηλείας, όπου είχε σταματήσει για να βάλει βενζίνη.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν να τον ακολουθούν μέχρι και το σημείο που συνελήφθη στην Πάτρα.

To αυτοκίνητο του δράστη
To αυτοκίνητο του δράστη

Σε αναμονή αποτελεσμάτων

Στο μεταξύ το αγροτικό αυτοκίνητο με το οποίο κινήθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο 60χρονος από την Ηλεία στην Πάτρα, παραμένει στο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας και ερευνάται από αστυνομικούς του εγκληματολογικού γραφείου της Πάτρας.

Επιπλέον, όσα στοιχεία συνέλεξαν τις προηγούμενες ημέρες το εγκληματολογικό και η σήμανση που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, έχουν αποσταλεί σε εργαστήρια στην Αθήνα και τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών.

Εν ψυχρώ εκτέλεση

Όπως προέκυψε από τη νεκροψία που διενεργήθηκε προχθές στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών από την προϊσταμένη της υπηρεσίας Αγγελική Τσιόλα, ο τρόπος με τον οποίο ξεκληρίστηκαν τέσσερα μέλη από τον φερόμενο ως δράστη ήταν ιδιαίτερα σκληρός.

Η μητέρα δέχθηκε μία σφαίρα στο κεφάλι και ο πατέρας δύο, που προήλθαν σύμφωνα με πληροφορίες από εννιάρι πιστόλι. Όσον αφορά τον θάνατο των δύο παιδιών ηλικίας ενός και δύο ετών, σύμφωνα με την κ. Τσιόλα «αιτία θανάτου και των δύο είναι η ασφυξία διά αποφράξεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών».

Οι γονείς δολοφονήθηκαν στην κρεβατοκάμαρά τους και στη συνέχεια ο δράστης έσυρε τα πτώματα στην αποθήκη, όπου βρέθηκε και το τρέιλερ που στη συνέχεια τα τοποθέτησε, πιθανώς για να τα εξαφανίσει, όμως ο 10χρονος τρίτος γιος της οικογένειας φαίνεται πως του χάλασε τα σχέδια.

Ο δολοφόνος πιθανόν να χρησιμοποίησε σιγαστήρα, αφού κανένας άνθρωπος στη γειτονιά δεν άκουσε ήχο που να παραπέμπει σε πυροβολισμό.

Σχετικά με την ώρα θανάτου και των τεσσάρων μελών της οικογένειας, η κ. Τσιόλα ανέφερε ότι «από την ώρα της πρώτης αυτοψίας στο σπίτι, δηλαδή περίπου στις 21:30 της περασμένης Τετάρτης, είχαν περάσει περίπου τεσσεράμισι με πέντε ώρες από την ώρα του θανάτου».

Σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί το γεγονός ότι κατά τις ώρες 7- 8 το απόγευμα την ημέρα που διαπράχτηκε η δολοφονία, ο βασικός ύποπτος έχει καταγραφεί από κάμερες σπιτιού να περπατάει έξω από το σπίτι όπου έγινε το φριχτό έγκλημα.

Σημάδια διάρρηξης στο σπίτι που έγινε το φονικό δε βρέθηκαν. Ο δράστης φαίνεται πως μπήκε και βγήκε από την αυλή που βρίσκεται στο πίσω μέρος του σπιτιού με δικό του κλειδί, ενώ δεν είχε δώσει αντικλείδι στην οικογένεια.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και τον νο1 ύποπτο για την υπόθεση, τον 60χρονο ιδιοκτήτη της οικίας, ο οποίος από τη στιγμή του εγκλήματος μέχρι και προχθές το βράδυ παρέμενε άφαντος.

Το τρέιλερ που θα τους μετέφερε

Σοκάρει η φωτογραφία από την αποθήκη στην οποία ο 60χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης έσυρε τα άψυχα σώματα των θυμάτων του, ώστε να τα βάλει στο τρέιλερ που είχε στο σημείο και να τα εξαφανίσει.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, ο δράστης μπήκε από την αποθήκη γκαράζ πίσω από το σπίτι που διέμενε η οικογένεια που φέρεται να του ανήκει και από εκεί μπήκε στο σπίτι της οικογένειας. Ο δράστης σκότωσε με πιστόλι τον 32χρονο Αρμάντο Κλότσι και την 37χρονη σύζυγό του Μαρία ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι – σύμφωνα και με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Το βαρύ παρελθόν του καθ’ ομολογία δολοφόνου

Ο 60χρονος είναι και ο ίδιος πατέρας δύο παιδιών από διαφορετικές γυναίκες. Ο γιος του είναι ένστολος και η κόρη του φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ο συγκεκριμένος άνδρας που έχει παντρευτεί και έχει χωρίσει δύο φορές, έμενε μόνος του στην Ανδραβίδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης κακοποιούσε και τις δύο γυναίκες με τις οποίες ήταν παντρεμένος, ενώ υπάρχουν καταγγελίες και για βασανισμό και θανάτωση ζώων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε εμπλακεί και σε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν δικυκλιστή. Στο πάνω από 500 τετραγωνικά μέτρα σπίτι του στην Ανδραβίδα, υπήρχαν κάμερες για λόγους ασφαλείας, και όπλα τα οποία εντοπίστηκαν από τις Αρχές μια ημέρα μετά τη δολοφονία.

Μαρτυρίες των κατοίκων κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που δεν δίσταζε να προκαλέσει καυγά ακόμα και για ασήμαντη αφορμή και οι γείτονές του τονίζουν ότι αρκετές φορές είχαν επισημάνει την επικίνδυνη συμπεριφορά του 60χρονου στην τοπική αστυνομία.

Πηγή: patrisnews.gr

Περισσότερα Άρθρα

Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει το έργο της ύδρευσης του Κουτσοποδίου από τις Πηγές της Λέρνης

Το έργο της ΔΕΥΑΑΡ-Μ για την ύδρευση του Κουτσοποδίου από τις Πηγές Λέρνης προχωράει με γρήγορους ρυθμούς. Η διέλευση του αγωγού στην περιοχή του Πανοράματος έγινε με διάνοιξη σήραγγας με σύγχρονη μέθοδο (του μετροπόντικα), χωρίς να χρειαστεί να διακοπεί η κυκλοφορία και χωρίς να χρειαστεί καμία περαιτέρω επέμβαση στο οδόστρωμα. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της […]

Σε περιοχές του Δήμου Άργους – Μυκηνών περιόδευσε χθες το απόγευμα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

Στο Δήμο Άργους – Μυκηνών περιόδευσε χθες το απόγευμα 9 Σεπτεμβρίου ο Δημήτρης Πτωχός. Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους επισκέφτηκε τις περιοχές Νέο Ηραίον (Χώνικα), Μοναστηράκι, Μυκήνες, Φίχτια, Κουτσοπόδι, Νέα Κίος και Κιβέρι.