13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ανδρέας Πουλάς: «Να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις προσωπικού στις Νοσηλευτικές Μονάδες Ναυπλίου και Άργους»

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή

«Να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις προσωπικού στις Νοσηλευτικές Μονάδες Ναυπλίου και Άργους»

 Το θέμα των μετακινήσεων προσωπικού από τη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου σε άλλα Νοσοκομεία έθεσε ο Ανδρέας Πουλάς κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει προς τον Υπουργό Υγείας.

Όπως ανέφερε ο κ. Πουλάς στην ομιλία του σύμφωνα με αποφάσεις της 6ης Υ.Π.Ε. αποσπάστηκαν ή μετακινήθηκαν (χωρίς να αντικατασταθούν ) από την 01/01/2020 έως σήμερα 11 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.

Ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας υπογράμμισε ότι Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου λειτουργεί  με μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο, αλλά και επικουρικό ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό βοηθητικό  προσωπικό, ενώ η έλευση της πανδημίας έκανε τα πράγματα χειρότερα αφού οι ανάγκες αυξήθηκαν και διογκώθηκαν και ζήτησε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας την άμεση κάλυψη των κενών που δημιούργησαν οι εν λόγω αποσπάσεις – μετακινήσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατάβάλει το υπάρχον προσωπικό για να  καταφέρει να κρατήσει όρθια την εν λόγω υγειονομική δομή και να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της τη στιγμή που η διοίκηση της 6ης Υ.Π.Ε. αντί να φροντίζει για την καλύτερη στελέχωση της, αφαιρεί προσωπικό από την Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου με την έγκριση αποσπάσεων και μετακινήσεων προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία ή Κ.Υ.  εκτός του νομού Αργολίδας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Κατά τη δευτερολογία του ο κ.Πουλάς ζήτησε να ενημερωθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις για το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ καθώς όπως έχε γίνει γνωστό έχουν ήδη ενημερωθεί οι βουλευτές γιατροί της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, αναφέρθηκε στις πληροφορίες που υπάρχουν ότι ο ΟΔΙΠΥ θα προχωρήσει σε αξιολογήσεις των υφιστάμενων δομών υγείας της χώρας και ότι με βάση αυτές τις αξιολογήσεις η κυβέρνηση θα προβεί σε συγχωνεύσεις. Στο σημείο αυτό ο κ. Πουλάς ζήτησε πληροφόρηση για τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει αυτή η αξιολόγηση, ενώ τόνισε τον κίνδυνο λανθασμένων συμπερασμάτων με δεδομένο ότι οι δομές είναι υποβαθμισμένες και εν μέσω πανδημίας και τα αποτελέσματα θα είναι πλασματικά και δεν θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Από την πλευρά της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Γκάγκα επιβεβαίωσε τις μετακινήσεις των 11 ατόμων από τη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου χωρίς όμως να τις αιτιολογήσει και επιπλέον δεν αρνήθηκε το σχεδιασμό της κυβέρνησης για αξιολόγηση των δομών υγείας της χώρας συμπεριλαμβανομένων και των Νοσηλευτικών Μονάδων Άργους και Ναυπλίου.

YouTube player

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Συνάντηση Γ. Μανιάτη με Εκπαιδευτές Οδηγών

Συνάντηση του Γ. Μανιάτη και των Εκπαιδευτικών Οδηγών Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31.01.2019 το απόγευμα, στην κατάμεστη αίθουσα της ΠΕΔ Πελοποννήσου, στο Ναύπλιο. Ο Γ. Μανιάτης, ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ στο νσχ για το νέο τρόπο εξετάσεων υποψήφιων οδηγών, συζήτησε όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο. Στόχος της συνάντησης, ήταν […]

Το Άργος πανηγυρίζει την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Πέτρου

Φωτορεπορτάζ Την 21η Ιανουαρίου ημέρα Κυριακή εορτάζεται η ανάμνηση της Μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός ημών Πέτρου Επισκόπου Άργους του Θαυματουργού. Την παραμονή της εορτής 20η Ιανουαρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 6.30η εσπερινή  τελέσθηκε  Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ. Δωροθέου ο οποίος  προσκόμισε το Ιερό Λείψανο του Οσίου […]