15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Π. Νίκας στο Ναύπλιο: “Η Περιφέρεια στηρίζει τον πρωτογενή τομέα”

Στην προσπάθεια που γίνεται από την περιφερειακή Αρχή για την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο χθες, Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, με αντικείμενο την λειτουργία των υφιστάμενων εγγειοβελτιωτικών έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και η εξέταση τρόπων αναβάθμισής τους.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι αυτή η σύσκεψη -παρουσία εκπροσώπων από τα Δ.Σ. του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ της Αργολίδας, αλλά και φορέων αγροτών, γεωπόνων κ.α- είναι η πρώτη από μια σειρά ανάλογων συσκέψεων που θα οργανώσει ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, προκειμένου να καταγραφεί η κατάσταση και να γίνει επεξεργασία προτάσεων.

Με την ολοκλήρωση του κύκλου των πιο πάνω συναντήσεων, θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη, με την συμμετοχή και του περιφερειάρχη, στην οποία θα εξεταστούν οι προτάσεις και οι δυνατότητες χρηματοδότησής τους από την Περιφέρεια.

“Η Περιφέρεια στηρίζει τον πρωτογενή τομέα σε όλο το φάσμα του, γεωργική παραγωγή, κτηνοτροφία, αλιεία” τόνισε καταλήγοντας ο Π. Νίκας, ο οποίος ζήτησε να ερευνηθούν σε βάθος όλα τα ζητήματα που υπάρχουν και να υπάρξει σχετική εισήγηση.

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Στη χθεσινή συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε συνεννόηση του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Στ. Αναστασόπουλου και του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη -παρουσία και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννη Μαλτέζου και του εντεταλμένου για τον Αθλητισμό περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Μαντζούνη- συζητήθηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που αφορούν τον ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας, το αντλιοστάσιο Ανάβαλου καθώς και τα ζητήματα των 14 ΤΟΕΒ της Αργολίδας, όπως επίσης θέματα επισκευών αντλιοστασίων, λειτουργίας αρδευτικών δικτύων, οικονομική κατάσταση, οφειλές προς ΓΟΕΒ κλπ.

Επίσης συζητήθηκαν οι άμεσες ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν για να καταστούν τα δίκτυα λειτουργικά, εν όψει και της επερχόμενης καλλιεργητικής περιόδου, ενώ εξετάστηκαν και ζητήματα υφιστάμενων μελετών για την υλοποίηση εγγειοβελτιωτικών έργων, η ωρίμανση και η αδειοδότησή τους, προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις χρηματοδότησης.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΓΟΕΒ, οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΑΟΚ και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Αργολίδας.

ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ

Προχθές εξ άλλου, Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στ. Αναστασόπουλος επισκέφθηκε, από κοινού με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Μανώλη Σκαντζό, το αρδευτικό έργο του έλους της Κανδήλας προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν προβλήματα λειτουργίας του.

Οι δύο αντιπεριφερειάρχες, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες, εξέτασαν τα ζητήματα της αντιπλημμυρικής προστασίας των ιδιοκτησιών, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται κοντά στην καταβόθρα, καθώς και της διευθέτησης της κατανομής του νερού, προκειμένου να εξασφαλιστεί ικανή ποσότητα αρδευτικού νερού προς άρδευση της Κοινότητας Δάρα με ταυτόχρονη αύξηση του εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα.

Τέλος, αξιολογώντας τα δεδομένα λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου, συζητήθηκε η δυνατότητα κατασκευής μικρής λιμνοδεξαμενής, ώστε να αξιοποιηθεί το περίσσευμα νερού για την παραγωγή ενέργειας με μικρό υδροηλεκτρικό έργο. Παρόντες στην εν λόγω αυτοψία ήταν επίσης μέλη του συμβουλίου ΤΟΕΒ Κανδήλας και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

Περισσότερα Άρθρα

ΑΕΣΧ Πυλαίας – Διομήδης Άργους: 25-28 / Ματς για γερά νεύρα

Σπουδαίο διπλό κατάφερε να πάρει ο Διομήδης στη Θεσσαλονίκη, καθώς επικράτησε της Πυλαίας με 28-25, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Handball Premier. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι από την αρχή έως το τέλος, με εναλλαγές στο προβάδισμα και συγκινήσεις. Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα ήταν πιο ψύχραιμοι και έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα, […]

Άμεσα ενήργησε ο Πουλάς μετά την συνάντηση με τον Γιάννη Μαλτέζο – Στη βουλή τα οικονομικά του δήμου Άργους – Μυκηνών

Ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς, έπειτα από ενημέρωση που είχε από τον Δήμαρχο, κ. Γιάννη Μαλτέζο κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Άργους Μυκηνών. Ο κ. Πουλάς ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν άμεσα μέτρα ώστε ο Δήμος Άργους Μυκηνών να εξέλθει από τη δεινή οικονομική […]