20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Εύχομαι και προσεύχομαι να σταματήσει αυτός ο πόλεμος τώρα

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος και οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου κατευθύνονται προς τους Ουκρανούς αδελφούς μας, ιδιαίτερα προς τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους που βιώνουν τη φρίκη του πολέμου, και φυσικά προς τους χιλιάδες ομογενείς μας στη χώρα», τόνισε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Επιπρόσθετα, δήλωσε συγκλονισμένος «ως άνθρωπος και ως κληρικός, βλέποντας την εικόνα ενός μικρού παιδιού που με δάκρυα στα μάτια λέει ότι δεν θέλει να πεθάνει και ότι θέλει ο πόλεμος αυτός να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν, αλλά και την εικόνα ενός πατέρα που με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά την κόρη του και τη σύζυγό του που φεύγουν αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο».

Καταληκτικά, ο μακαριώτατος εύχεται και προσεύχεται «να σταματήσει αυτός ο πόλεμος τώρα, να πρυτανεύσoυν η σύνεση και η λογική και να γίνει αντιληπτό ότι όλα τα ζητήματα μπορούν να διευθετηθούν και να επιλυθούν μέσα από τον διάλογο και τη συνεννόηση και ποτέ με τη βία».

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Γιατί νιώθουμε ευτυχισμένοι στη θάλασσα σύμφωνα με την επιστήμη;

Η θάλασσα έχει τη δύναμη να μας ηρεμεί, να μας καθησυχάζει, να μας δίνει αισιοδοξία. Το απέραντο γαλάζιο, ο καυτός ήλιος και η χρυσή άμμος είναι το τρίπτυχο της απόλυτης ευτυχίας για τους περισσότερους από εμάς. Συνεπώς, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ακόμα και να καθίσουμε δίπλα στο νερό, χωρίς να βουτήξουμε […]

Νεκρός 74χρονος στην παραλία Βραχατίου Κορινθίας

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, βραδινές ώρες του Σαββάτου 25 Ιουλίου, από την παραλία «Βραχατίου» ένας 74χρονος. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.