19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: «Οι αγρότες της Αργολίδας είναι σε απόγνωση, περιμένουν τις εκτιμήσεις των ζημιών και την έγκαιρη πληρωμή των αποζημιώσεων»

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή

«Οι αγρότες της Αργολίδας είναι σε απόγνωση, περιμένουν τις εκτιμήσεις των ζημιών και την έγκαιρη πληρωμή των αποζημιώσεων»

 Συγκεκριμένες απαντήσεις αναφορικά με το πότε θα ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις των ζημιών από τον παγετό της 26ης Ιανουαρίου στο Νομό Αργολίδας, καθώς και αν θα γίνουν ανά ζώνη ή εξατομικευμένα ζήτησε ο Ανδρέας Πουλάς από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή  της σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας.

Ο κ. Πουλάς στην τοποθέτησή του περιέγραψε το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν στα εσπεριδοειδή αλλά και στα κηπευτικά στον Αργολικό κάμπο, καθώς και τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες της Αργολίδας και ζήτησε από τον Υπουργό την άμεση έναρξη των εκτιμήσεων των ζημιών προκειμένου οι αγρότες να λάβουν έγκαιρα τις αποζημιώσεις τους.

Ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η παραγωγή εσπεριδοειδών και κηπευτικών αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας και στηρίζει οικονομικά χιλιάδες οικογένειες στην Αργολίδα και αυτήν την στιγμή αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ολοκληρωτικής οικονομικής καταστροφής και της εξαθλίωσης».

Επιπλέον, ο κ. Πουλάς ρώτησε τον Υπουργό εάν ο ΕΛΓΑ προσέλαβε το απαραίτητο προσωπικό που θα χρειαστεί για την διενέργεια των εκτιμήσεων υπογραμμίζοντας την ανάγκη οι διαδικασίες των προσλήψεων να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό για να προχωρήσουν τάχιστα οι εκτιμήσεις.

Κλείνοντας ο κ. Πουλάς αναφέρθηκε στο τσουνάμι της ακρίβειας που σε συνδυασμό με τις ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχει εξανεμίσει το αγροτικό εισόδημα και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα που θα ενισχύσουν και θα βοηθήσουν πραγματικά τους αγρότες και την αγροτική παραγωγή.

Ο Υπουργός από την πλευρά του δήλωσε ότι οι εκτιμήσεις των ζημιών στην Αργολίδα θα είναι εξατομικευμένες και ότι αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι αρχές Απριλίου, χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πληρωμής των αποζημιώσεων αφήνοντας για άλλη μία φορά τους αγρότες στην αβεβαιότητα.

YouTube player

 

Περισσότερα Άρθρα

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων

Τη συμφωνία που επετεύχθη για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε καταστροφές (rescEU) παρουσίασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστος Στυλιανίδης κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση. Ο Πρόεδρος της Βουλής υποδεχόμενος τον κ. Στυλιανίδη τόνισε πως «έχετε δώσει το δικό σας […]

Ένα Σαββατοκύριακο, δύο μέτωπα για το Choy Lee Fut

Ένα Σαββατοκύριακο, δύο μέτωπα για το Choy Lee Fut αφού οι ομάδα είχε διασπαστεί σε δύο διαφορετικά μέρη στην Ευρώπη. O sifu  Λαμπάδας Θοδωρής μαζί με τον νεαρό εκπαιδευτή Κωνσταντίνο Λαμπάδα συμμετείχαν σε διεθνές σεμινάριο Κουνγκ φού που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία και συγκεκριμένα στην Κρακοβία. Συγκεκριμένα ο Λαμπάδας Κων/νος εκπαιδεύτηκε σε νέες μεθόδους στο παραδοσιακό αλλά και στο αγωνιστικό κομμάτι του κουνγκ φού. Οι ομάδες των […]