19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τηλεσυνάντηση των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Άργους με την Ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου!

Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Άργους στα πλαίσια του προγράμματος EPAS «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» τηλεσυνάντησαν την Ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου και μέλος της ειδικής Επιτροπής για την τεχνητή νοημοσύνη στην ψηφιακή εποχή, η οποία απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με την βασική προτεραιότητα της ΕΕ «τον ψηφιακό μετασχηματισμό», για τον ορισμό του 2022 ως Ευρωπαϊκό έτος για τη Νεολαία και για τις ευκαιρίες που παρέχει η ΕΕ για την επαγγελματική εξέλιξη των νέων.
Στη συζήτηση συμμετείχαν, ως προσκεκλημένοι, ομάδα μαθητών του 2ου Γυμνασίου Άργους με τον Διευθυντή του σχολείου κ. Παρασκευά Τριανταφύλλου καθώς και ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Ναυπλίου με τον Διευθυντή του σχολείου κ. Γιώργο Κρεμύδα. Επίσης την συζήτηση παρακολούθησε ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Αργολίδας κ. Γιάννης Γιατράκος.

Η συνάντηση τελείωσε, με την διαδικτυακή ξενάγηση μαθητών και καθηγητών, στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά την οποία ενημερώθηκαν οι μαθητές για την σύνθεση του, τις λειτουργίες του αλλά και πως φτιάχνονται οι ευρωπαϊκοί νόμοι .

Τη Δράση συντόνισαν οι καθηγητές: κα. Στέλλα Σταματάκη και κ. Βαγγέλης Καλαϊτζής

Η Διευθύντρια
Νικολέττα Ματσιμάνη

Περισσότερα Άρθρα

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άργους ευχαριστεί τον Δήμαρχο Γιάννη Μαλτέζο

Στις αρχές Δεκεμβρίου είχαμε επισκεφθεί τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζο, προκειμένου να τον ενημερώσουμε για το πολύ σοβαρό πρόβλημα με τις συχνές διακοπές ρεύματος σε αίθουσες του σχολείου μας, αλλά και για την ανησυχία μας, σχετικά με την προμήθεια πετρελαίου, για τη θέρμανση των μαθητών και μαθητριών του. Η απάντηση που πήραμε […]

Γ. Μαλτέζος: Ο Δήμος Άργους Μυκηνών νοσεί σοβαρά

Στην απομόνωση έχει οδηγήσει το Δήμο Άργους Μυκηνών ο Δημήτρης Καμπόσος αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΠ Γιάννης Μαλτέζος. Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί έντονα παραχώρησε σήμερα ο Γιάννης Μαλτέζος στον δημοσιογράφο Βασίλη Ζώη. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα όσα λέει για τον δήμαρχο Άργους Μυκηνών από το 11ο λεπτό της συνέντευξης και μετά. https://www.facebook.com/100035116851284/videos/1342020806289551/