18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Νεκροί δύο Έλληνες ομογενείς από ουκρανικά πυρά

Σε επίσημη ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως δύο Έλληνες ομογενείς έχασαν τη ζωή τους από πυρά Ουκρανών στρατιωτών.

Το επεισόδιο συνέβη 62 χλμ. από τη Μαριούπολη, οπού υπάρχει μεγάλη ελληνική κοινότητα. Τα ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως το επεισόδιο έλαβε χώρα σε καφετέρια λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μετά από διαπληκτισμό «δι’ ασήμαντον αφορμήν». Οι τρεις ουκρανοί στρατιώτες έχουν συλληφθεί, τα όπλα τους έχουν κατασχεθεί και διεξάγεται ήδη έρευνα των Αρχών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε, επίσης, τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία».

Περισσότερα Άρθρα

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 27 Ιουλίου

Γεγονότα 1302 Ο στρατηγός Νικόλαος Μουζάλωνας ηττάται από τις κατά πολύ υπέρτερες δυνάμεις του Οθωμανού Οσμάν στη μάχη του Βαφέα, κοντά στη Νικομήδεια. Η ήττα αυτή των Βυζαντινών έχει ως συνέπεια την κατάληψη της υπόλοιπης Μικράς Ασίας από τους Τούρκους. 1885 O Εµµανουήλ Ροΐδης πέφτει θύμα τροχαίου ατυχήματος. Ο συγγραφέας της «Πάπισσας Ιωάννας» παρασύρεται από δύο […]

ΗΠΑ: Μακελειό σε σούπερ μάρκετ στο Κολοράντο -10 νεκροί

Δέκα άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού, βρήκαν τον θάνατο τη Δευτέρα το απόγευμα (22/03/2021) μέσα σε σούπερ μάρκετ στην πόλη Μπόλντερ, στην πολιτεία Κολοράντο, ανακοίνωσε η αστυνομία. Τα στοιχεία των θυμάτων δεν δημοσιοποιήθηκαν, εκτός από του αστυνομικού, του Έρικ Τάλι, 51 ετών, που ήταν «ο πρώτος που έφθασε» στο σούπερ μάρκετ King Soopers, όπου οι αρχές […]