17 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Σαν Σήμερα 11 Φεβρουαρίου

1825

Ο Ιμπραήμ, επικεφαλής 4.000 πεζών και 4.000 ιππέων, αποβιβάζεται στη Μεθώνη και την επομένη κινείται προς την Πύλο. Μεγάλος κίνδυνος για την Ελληνική Επανάσταση.

1934

Σε κλίμα πολιτικής οξύτητας διεξάγονται οι δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα, με έντονη αντιπαράθεση των υποψηφίων της κυβερνητικής παράταξης και της αντιπολίτευσης. Νικητής αναδεικνύεται ο κυβερνητικός και αντιβενιζελικός υποψήφιος, Κωνσταντίνος Κοτζιάς. Δήμαρχος Πειραιά εκλέγεται ο Σωτήριος Στρατήγης. Στην Καβάλα εκλέγεται ο πρώτος κομμουνιστής δήμαρχος, ο 29χρονος Δημήτριος Παρτσαλίδης. Αυτές είναι και οι πρώτες εκλογές στην Ελλάδα στις οποίες λαμβάνουν μέρος γυναίκες.

1945

Ο αμερικανός πρόεδρος Φράνκλιν Ρούσβελτ, ο άγγλος πρωθυπουργός Γουίνστον Τσόρτσιλ και ο σοβιετικός κομουνιστής ηγέτης Ιωσήφ Στάλιν, μοιράζουν τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής, υπογράφοντας τη Συνθήκη της Γιάλτας.

1959

Μονογράφεται στη Ζυρίχη από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον τούρκο ομόλογό του Αντνάν Μεντερές η συμφωνία για την Κύπρο. Στις 19 Φεβρουαρίου 1959 η συμφωνία θα υπογραφεί από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στο Λονδίνο (Βρετανία, Ελλάδα, Τουρκία και οι δύο κοινότητες της Κύπρου).

1959

Αρχίζει στην Αθήνα η δίκη του γερμανού εγκληματία πολέμου Μαξ Μέρτεν. (Υπόθεση Μέρτεν)

1978

Η κυβέρνηση της Κίνας αίρει την απαγόρευση των βιβλίων του Αριστοτέλη, του Γουίλιαμ Σέξπιρ και του Ντίκενς.

Πηγή: SanSimera.gr

Περισσότερα Άρθρα

Απίστευτη τραγωδία – Μητέρα και κόρη πέθαναν στο αμάξι από αναθυμιάσεις.

Τραγικό θάνατο βρήκε μια 8χρονη και η μητέρα της στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν, μπήκαν στο αμάξι της οικογένειας στο γκαράζ και πέθαναν από αναθυμιάσεις Η αστυνομία του Τέξας έκανε έλεγχο στα σπίτια της περιοχής λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή. Στο σπίτι της οικογένειας εντοπίστηκε το αυτοκίνητο […]

Ασυμπτωματική ηλικιωμένη μετέδιδε τον κορονοϊό επί 70 ημέρες – Είναι η μοναδική περίπτωση που έχει εντοπιστεί

  Μία γυναίκα 71 ετών στην πολιτεία Ουάσινγκτον των ΗΠΑ βρέθηκε να μεταδίδει μολυσματικά σωματίδια του κορονοϊού SARS-CoV-2 επί 70 ημέρες μετά την αρχική λοίμωξή της, παρόλο που σε όλο αυτό το διάστημα δεν εμφάνισε ποτέ το παραμικρό σύμπτωμα της νόσου Covid-19. Η γυναίκα έχει εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς πάσχει από καρκίνο του αίματος (λευχαιμία), […]