11 °C Argos, GR
11 Δεκεμβρίου 2023

Χωρίς παρελάσεις και φέτος το Πατρινό Καρναβάλι

Χωρίς παρελάσεις θα πραγματοποιηθεί το Πατρινό Καρναβάλι 2022, όπως ανέφερε σήμερα Παρασκευή, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. «Ο δήμος είναι καθ΄ όλα έτοιμος να πραγματοποιήσει το πατρινό καρναβάλι 2022. Μάλιστα, την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου ξεκινά το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού. Αλλά για το ποιες εκδηλώσεις θα γίνουν συνολικά και πώς θα γίνουν, αυτό θα το αποφασίσουν η κυβέρνηση και η επιτροπή εμπειρογνωμόνων την προσεχή Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου», ανέφερε.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου «Καρναβάλι Πάτρας», Ήρα Κουρή, ο κ. Πελετίδης εξήγησε ότι «ο Δήμος θα στείλει τη Δευτέρα στην κυβέρνηση λίστα με τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για το Πατρινό Καρναβάλι 2022, με πλήρεις αναφορές για τον σχεδιασμό και τα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία από την πανδημία Covid-19 και επί αυτών θα αναμένει επίσημη απάντηση για το τι τελικά θα επιτρέψει η κυβέρνηση να πραγματοποιηθεί».

Επίσης, επισήμανε ότι «υπήρξε και υπάρχει και φέτος αγωνία από τον Δήμο, τους καρναβαλιστές, τους επαγγελματίες από όλη την πόλη για το τι θα γίνει με το καρναβάλι, γιατί δυστυχώς και φέτος η πανδημία μάς στερεί τη δυνατότητα να έχουμε το καρναβάλι όπως το θέλουμε» και πρόσθεσε:

«Πορευόμαστε και πάλι όπως και πέρυσι και όπως το τελευταίο τριήμερο του καρναβαλιού του 2020, δηλαδή χωρίς παρελάσεις. Κι αν αυτό μας πουν επίσημα από την κυβέρνηση, πρέπει πια να κοιτάζουμε μπροστά και να σχεδιάσουμε το καρναβάλι της επόμενης χρονιάς που, όπως ελπίζουμε, θα έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Πατρέων σημείωσε ότι «εμείς όλο αυτό το διάστημα είμαστε σε επαφή με το υπουργείο και με την επιστημονική επιτροπή, αλλά παρακολουθούμε και το τι συμβαίνει και με τα άλλα γνωστά καρναβάλια σε άλλες πόλεις του κόσμου, όπως αυτό της Βενετίας, το οποίο θα προχωρήσει σε ελεγχόμενες εκδηλώσεις».

Συμπλήρωσε, δε: «Μετά την επιστολή που στείλαμε, μας απάντησαν από την κυβέρνηση και μας έδωσαν την κατεύθυνση για περιορισμένες εκδηλώσεις. Η πόλη, οι επαγγελματίες της, όλος ο κόσμος που ασχολείται με το καρναβάλι, πρέπει να ξέρουν τι θα ισχύσει. Γι’ αυτό τη Δευτέρα θα στείλουμε ένα πλήρη κατάλογο με τις λεπτομέρειες των εκδηλώσεων που προγραμματίσαμε να γίνουν, με τήρηση όλων των μέτρων κατά της πανδημίας Covid-19, για να πάρουμε από την κυβέρνηση έγκριση. Εμείς πιστεύουμε ότι αν δεν θα επιτραπούν, όπως όλα δείχνουν, οι παρελάσεις, θα μπορούσαμε να κάνουμε, ο Δήμος, οι επαγγελματίες, οι φορείς και άλλες συλλογικότητες εκδηλώσεις με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων».

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Ο Γιάννης Ανδριανός στην εκδήλωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών που αφυπηρέτησαν στην Αργολίδα

Είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω στην ωραία εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Βουλευτικό για την τιμητική βράβευση των αφυπηρετήσαντων εκπαιδευτικών στην Αργολίδα. Στον σύντομο χαιρετισμό μου μεταξύ άλλων επεσήμανα τα εξής: “Θέλω πρώτα απ’ όλα να συγχαρώ τους διοργανωτές αυτής της ωραίας εκδήλωσης – την Περιφερειακή Ενότητα Πελοποννήσου, τον Δήμο Ναυπλιέων και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και […]

H συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Μικρασιατική Εκστρατεία

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Περιφερειακό Τμήμα Άργους θυμάται και τιμά 100 χρόνια μετά… “την συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Μικρασιατική Εκστρατεία”. Ένα επετειακό αφιέρωμα Εικόνας – Λόγου – Ήχου – Χορού την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11:30 π.μ. στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος” Διάρκεια έκθεσης: 23 – 26 Οκτωβρίου 2022 […]