17 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας εκφράζει την συμπαράσταση της στα αιτήματα των αγροτών

Η Ομοσπονδία επαγγελματιών βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας εκφράζει την συμπαράσταση της στα αιτήματα των αγροτών που διεκδικούν μεταξύ άλλων την μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων μέσα από ουσιαστικές παρεμβάσεις και την υλοποίηση απαραίτητων έργων υποδομής για την προστασία της παραγωγής από τις φυσικές καταστροφές .

Ο πρωτογενής τομέας είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της περιφέρειας όμως η δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας μετά την οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών, τα δυο lockdown των περασμένων δυο χρόνων και το έντονο κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά, ενέργεια και στα καύσιμα μειώνει στο ελάχιστο τις δυνατότητες ανάπτυξης του. Τα προβλήματα που υπάρχουν στον αγροτικό τομέα και όχι μόνο θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να επιτύχουμε να υπάρχουν αγρότες που με αξιοπρέπεια θα καλλιεργούν ,θα μπορούν να παράγουν και να προσφέρουν στον τόπο τους διατηρώντας ζωντανή την ελληνική ύπαιθρο.

Ο επαγγελματικός βιοτεχνικός και εμπορικός κόσμος παρακολουθεί και αγωνιά για την λύση των προβλημάτων τους , προσδοκώντας την άμεση και σωστή αντιμετώπιση από την πολιτεία.

Περισσότερα Άρθρα

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Σε δεινή κατάσταση ο αγροτικός κόσμος στην Αργολίδα

Μετά  τον  χθεσινό  καταστροφικό  παγετό  που  έπληξε  τον  νομό  μας, με την θερμοκρασία  να  κατεβαίνει  σε  πολύ  χαμηλά  επίπεδα  κάτω  των -7ο C, οι  αγρότες  της  Αργολίδας  οδηγούνται  σε  πλήρη  οικονομική  καταστροφή. Δυστυχώς  ο  αγροτικός  κόσμος  βρίσκεται  στο  μέσον  ενός  συμπλέγματος  αρνητικών  γεγονότων, όπως  οι  ακραίες  καιρικές  συνθήκες,  το  υψηλό  κόστος  παραγωγής  λόγω  ακρίβειας  και  […]

Αφιέρωμα στον αξέχαστο Γιάννη Σπανό στις 11 Αυγούστου στο Ναύπλιο

Ένα αφιέρωμα στον αξέχαστο Γιάννη Σπανό θα γίνει την Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023, στις 9 το βράδυ, στην Πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.