20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Πολύ σύντομα θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις από τον πρόσφατο παγετό υποσχέθηκε στους αγρότες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Τη διαβεβαίωση ότι πολύ σύντομα θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις από τον πρόσφατο παγετό έδωσε στους αγρότες της Αργολίδας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Σπήλιος Λιβανός μετά την πρωινή του επίσκεψη στη Σκάλα Λακωνίας βρέθηκε στην Αργολίδα και πραγματοποίησε αυτοψία σε αγροκτήματα της περιoxής Άργους όπου σχημάτισε προσωπική άποψη για τις ζημιές σε εσπεριδοειδή και άλλες καλλιέργειες.

Κατά την άφιξη του στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στο Ναύπλιο, συναντήθηκε με αγρότες-μέλη του Αγροτο-κτηνοτροφικού Συλλόγου που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στα αιτήματα των αγροτών για άμεσες αποζημιώσεις και λύση χρόνιων προβλημάτων ο κ. Λιβανός τόνισε ότι «παρά τις διαρθρωτικές αδυναμίες που χρόνια υπέχουν , καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για γρήγορη καταβολή αποζημιώσεων και επίλυση προβλημάτων που ταλαιπωρούν τον γεωργικό κόσμο.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι « ο ΕΛΓΑ τροποποιεί τον κανονισμό για να καλύπτει πληρέστερα τις ζημιές στην παραγωγή ενώ η κυβέρνηση προωθεί σημαντικά προγράμματα ( Ταμείου Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, ΠΑΑ) για να στηρίξει έμπρακτα το εισόδημα των αγροτών.

Από την πλευρά των αγροτών ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μιχάλης Κρόκος μίλησε για οξυμμένα προβλήματα στην παραγωγή , υψηλό κόστος καλλιέργειας και για τον πρόσφατο παγετό που έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στην Αργολίδα.

Ακολούθησε σύσκεψη υπό τον Υπουργό με τη συμμετοχή του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρεντζου, περιφερειακών συμβούλων βουλευτών, δημάρχων και εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών.

Ρεπορτάζ Γιάννης Γαλανόπουλος
ERT.GR- ΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Περισσότερα Άρθρα

Ο Π.Ο.Υ. προειδοποιεί τους νέους: Δεν είστε ανίκητοι, ο κορονοϊός μπορεί να σας σκοτώσει

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε τους νέους σήμερα ότι δεν είναι «ανίκητοι» μπροστά στην πανδημία του νέου κορονοϊού, απευθύνοντας έκκληση προς αυτούς να περιορίσουν την κοινωνική ζωή τους για να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους. «Σήμερα έχω ένα μήνυμα για τους νέους: δεν είστε ανίκητοι. Αυτός ο ιός μπορεί να σας οδηγήσει στο νοσοκομείο […]