9 °C Argos, GR
5 Φεβρουαρίου 2023

Κώστας Τζιούμης: « Η πλατεία ξεκίνησε!»

Για την έναρξη των εργασιών ανάπλασης της πλατείας Αγίου Βασιλείου και τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα εφαρμοστούν, αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, σήμερα Πέμπτη (3/2/2022), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Ο Δήμαρχος μίλησε για “εμβληματικό έργο” και “ιστορική επέμβαση”, αναφέροντας τα εξής: «Το κέντρο της Τρίπολης, η πλατεία Γεωργίου Β´, γνωστότερη ως Κεντρική ή Αγίου Βασιλείου, αλλάζει ριζικά ΜΟΡΦΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ.

Η ανάπλασή της ξεκίνησε, ένα φιλόδοξο έργο, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, Μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η σύνδεση της πλατείας με το Ανοιχτό Οικονομικό Κέντρο (παλιά Κλωνατζίδικα), με τις κεντρικές της πόλης αρτηρίες και με τους γύρω από αυτήν μικρούς πεζοδρόμους δημιουργεί έναν νέο, έναν διαφορετικό και, προπαντός, σύγχρονο χώρο και πνεύμονα κίνησης, δημιουργίας, οικονομικής δραστηριότητας, ευχάριστης περιδιάβασης. ΟΛΑ θα είναι καλύτερα και λειτουργικότερα, ΣΥΝΤΟΜΑ.

Με σεβασμό στην παράδοση – συντριβάνι, πράσινο, καθιστικά -, με τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου να δεσπόζει πάντα, με μια νέα, ελκυστική, εικόνα της ιστορικής πλατείας.

Ζητούμε την βοήθεια, την συνεργασία και την κατανόηση των συνδημοτών μας, ιδιαίτερα των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο κέντρο. Γνωρίζουμε ότι η αλλαγή, η ανατροπή του καθιερωμένου, της καθημερινότητας και της συνήθειας, δυσκολεύει ή και στεναχωρεί πολλούς συνανθρώπους μας. Το σεβόμαστε. Στο τέλος όμως, το 2023, όλοι οι Τριπολίτες θα είμαστε ικανοποιημένοι, χαρούμενοι και υπερήφανοι για το κέντρο της ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.»

Στη συνέχεια, παρουσίασε ένα σχέδιο για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα εφαρμοστούν από την προσεχή Κυριακή και είναι οι εξής:

• Η κίνηση των οχημάτων από την πλατεία Κολοκοτρώνη προς την πλατεία Εθν. Μακαρίου, θα γίνεται αποκλειστικά από το βόρειο τμήμα της Κεντρικής πλατείας. Για το σκοπό αυτό, μονοδρομείται η οδός Γεωργίου Α΄ από την Πλατεία Κολοκοτρώνη έως την Κεντρική πλατεία, καθώς και η Εθνομαρτύρων, από την Κεντρική πλατεία έως τη συμβολή με τη Νικηταρά.

• Η κίνηση των οχημάτων από την πλατεία Εθν. Μακαρίου προς την πλατεία Κολοκοτρώνη, θα γίνεται δια των οδών Νικηταρά και 28ης Οκτωβρίου, θα διέρχεται μέσα από το νοτιοανατολικό τμήμα της Κεντρικής πλατείας και θα διοχετεύεται στην Κύπρου.

• Η οδός Εθνομαρτύρων παραμένει διπλής κατεύθυνσης από τη Νικηταρά έως την πλατεία Εθν. Μακαρίου.

• Η οδός Ερμού πίσω από τον Άγιο Βασίλειο, μετατρέπεται σε διπλής κατεύθυνσης.

• Η κίνηση των πεζών στην Κεντρική πλατεία θα γίνεται στις περιμετρικές στοές της πλατείας.

Περισσότερα Άρθρα

Το έργο της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία 2 χρόνια είναι η απάντηση στον κ. Λάμπρου!

Ο κ. Λάμπρου σε πρόσφατη ανακοίνωσή του και ιδιαίτερα καθώς φαίνεται αγχωμένος για το πολιτικό του μέλλον αυστηρά όμως, προσηλωμένος στην τακτική της παραπληροφόρησης και των «παχιών λόγων» για άλλη μια φορά εκτίθεται στα μάτια των δημοτών μας με τις μηδενιστικές του ανακολουθίες αφού ισχυρίζεται ότι τα τελευταία δύο χρόνια ήταν χαμένα για τον Δήμο […]

Εργάτης σκοτώθηκε ενώ επιχειρούσε να αποφύγει έλεγχο του ΕΦΚΑ

Τραγική κατάληξη είχε η προσπάθεια ενός 22χρονου οικοδόμου στην Πάτρα να αποφύγει έλεγχο από τον ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι 17 συνάδελφοί του, για να αποφύγουν τον έλεγχο  κρύφτηκαν σε διάφορα σημεία. Εκείνος επέλεξε, μέσα στον πανικό του, να κρυφτεί στη σκεπή. Όταν επιχείρησε να κατέβει, η οροφή υποχώρησε, […]