19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Συνάντηση για τα προβλήματα των αγροτών του Νομού Αργολίδας μετά την πρωτοβουλία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 στο Βουλευτικό μετά από την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος, διευρυμένη σύσκεψη με βασικό αντικείμενο ένα κοινό πλαίσιο δράσης στην αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Νομού Αργολίδος αυτή την περίοδο.

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος αντιπροσωπείας της Πρωτοβουλίας Αγροτών Αργολίδας, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος, oι Βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας και Ανδρέας Πουλάς ενώ επιστολή έστειλε ο κος Ιωάννης Ανδριανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης,  ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φώτης Δαμούλος, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ναυπλιέων, Δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ναυπλιέων.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες σήμερα.

Την παρούσα χρονική στιγμή τα βασικά αιτήματα είναι η άμεση καταγραφή των ζημιών στους αγρότες που επλήγησαν οι καλλιέργειές τους από τον ΕΛΓΑ και αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για την δίκαιη αποζημίωσή τους, χωρίς καθυστερήσεις, ζητώντας παράλληλα την καταβολή προκαταβολής που δικαιούνται οι παραγωγοί ενόψει και της νέας καλλιεργητικής περιόδου προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξήσεις του κόστους παραγωγής. Επίσης οι αυξήσεις στις τιμές ρεύματος που επιβαρύνουν δραματικά το κόστος παραγωγής λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής και το μεγάλο θέμα του σχεδίου της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Οι παρευρισκόμενοι στη σύσκεψη μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση αποφάσισαν ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος υπέρ των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών του νομού Αργολίδος το οποίο θα παραδώσει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό.

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Ο Ανάργυρος Πέππας υποψήφιος με τη “ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ”

Από σήμερα μαζί μας στην «Δυνατή Ερμιονίδα» ο Ανάργυρος Πέππας από το Λουκαΐτι. Με περίσσια διάθεση για προσφορά αγωνίζεται χρόνια τώρα για να βελτιώσει κάθε υποδομή του χωριού του. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται άριστα μαζί μας και έτσι αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα. Ο Αργύρης λόγω επαγγέλματος, αφού είναι αγρότης – κτηνοτρόφος, ξέρει πως με σκληρή […]

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Άργους – Μυκηνών

Σας γνωστοποιούμε τα ονόματα της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης  του Δήμου Άργους – Μυκηνών, όπως αυτά προέκυψαν από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31 Ιανουαρίου 2024. Η ισχύς της παρούσας σύνθεσης έχει χρονικό διάστημα έως 30-06-2026 Τα ονόματα της Επιτροπής: Δαμάλας Σωτήριος (Δημοτικός Σύμβουλος) – Πρόεδρος Δανόπουλος Γεώργιος (Δημότης) Μπιτζής Δημήτριος (Δημότης) Κουγιάς Ιωάννης (Δημότης) […]