22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

ΜΠΡΟΣΤΑ για την παιδεία | Απονομή των βραβείων από την Eurobank

Τη διαδικτυακή βράβευση 1.105 αριστούχων για το εκπαιδευτικό έτος 2020 – 2021 πραγματοποίησε η Eurobankστο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΜΠΡΟΣΤΑ για την παιδεία, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στη συνεπή επιβράβευση της αριστείας εδώ και δεκαεννέα (19) χρόνια και την αναγνώριση του πρωτεύοντος ρόλου της Παιδείας στη συλλογική πρόοδο της χώρας.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε και φέτος διαδικτυακά, καθώς τα περιοριστικά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση των καθιερωμένων τελετών βράβευσης σε όλη την Ελλάδα. Τα βραβεία εστάλησαν στους αριστούχους με QR CODE τα οποία μπορούσαν να σαρώσουν (scan) προκειμένου να τα δουν τρισδιάστατα, να φωτογραφηθούν με αυτά και να τα μοιραστούν με την οικογένεια και τους φίλους τους, μέσω των socialmedia.

Οι 1.105 φετινοί αριστούχοι που κατάφεραν να διακριθούν στο δύσκολο και απαιτητικό πεδίο της γνώσης παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισαν εξαιτίας της πανδημίας,προστίθενται στη μεγάλη οικογένεια των συνολικά 50.560 νέων που έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα από την Τράπεζα, στο πλαίσιο του Προγράμματος. Πρόκειται για τη μακροβιότερη δράση ΕΚΕ της Τράπεζας που στηρίζει έμπρακτα τους αριστούχους οι οποίοι αποδεικνύουν περίτρανα πως η Παιδεία βρίσκεται διαχρονικά στην κορυφή της αξιακής πυραμίδας της ελληνικής κοινωνίας, αποτυπώνοντας μέσω της προσπάθειάς τουςτη διαρκή βούληση της νέας γενιάς να αποκτήσει σημαντικά εφόδια για το μέλλον της.

Η μακρόχρονη δέσμευση της Eurobank στην υλοποίηση του Προγράμματος αναδεικνύει το σεβασμό της σε αξίες όπως η γνώση και η αριστεία και συμβάλλει στην αναγνώριση του καθοριστικού ρόλου της παιδείας στην ατομική ολοκλήρωση και τη συλλογική πρόοδο. Το πρόγραμμα ΜΠΡΟΣΤΑ για την παιδεία βραβεύει τον πρώτο ή την πρώτη σε βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις-με αριθμό μορίων από 18.000 και άνω- αριστούχο απόφοιτο, σε κάθε ένα από τα 1.780 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Η κατανομή των αριστούχων ανά νομό: N. Αιτωλοακαρνανίας 27, Ν. Αργολίδας 12, Ν. Αρκαδίας 12, Ν. Άρτας, 7, Ν. Αττικής 350, Ν. Αχαΐας 33, Ν. Βοιωτίας 11, Ν. Γρεβενών 5, Ν. Δράμας 11, Ν. Δωδεκανήσου 23, Ν. Έβρου 11, Ν. Εύβοιας 27, Ν. Ευρυτανίας 2, Ν. Ζακύνθου 5, Ν. Ηλείας 15, Ν. Ημαθίας 17, Ν. Ηρακλείου 29, Ν. Θεσπρωτίας 6, Ν. Θεσσαλονίκης 113, Ν. Ιωαννίνων 21, Ν. Καβάλας 12, Ν. Καρδίτσας 14, Ν. Καστοριάς 4, Ν. Κερκύρας 12, Ν. Κεφαλληνίας 4, Ν. Κιλκίς 8, Ν. Κοζάνης 17, Ν. Κορινθίας 20, Ν. Κυκλάδων 15, Ν. Λακωνίας 10, Ν. Λάρισας 33, Ν. Λασιθίου 9, Ν. Λέσβου 18, Ν. Λευκάδας 4, Ν. Μαγνησίας 20, Ν. Μεσσηνίας 18, Ν. Ξάνθης 9, Ν. Πέλλας 10, Ν. Πιερίας 14, Ν. Πρέβεζας 7, Ν. Ρεθύμνου 7, Ν. Ροδόπης 4, Ν. Σάμου 3, Ν. Σερρών 18, Ν. Τρικάλων 17, Ν. Φθιώτιδας 16, Ν. Φλώρινας 6, Ν. Φωκίδας 3, Ν. Χαλκιδικής 11, Ν. Χανίων 15, Ν. Χίου 10.

Η Διοίκηση και τα στελέχη της Eurobank ευχαριστούν όλα τα παιδιά που με την άοκνη προσπάθειά τους και τις διακρίσεις που επιτυγχάνουν τόσο στην αρχή της ακαδημαϊκής τους πορείας όσο και μετέπειτα στον επαγγελματικό τους βίο, αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας, αναδεικνύονται σε άξιους πρεσβευτές της χώρας μας ενώ στο πρόσωπό τους αναγνωρίζεται το υψηλό επίπεδο της εκπαιδευτικής μας κοινότητας αλλά και η δύναμη της ελληνικής οικογένειας που διαχρονικά στηρίζει τα παιδιά στην επίτευξη των στόχων που θέτουν.

To Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «ΜΠΡΟΣΤΑ για την παιδεία», που το 2022 συμπληρώνει 20 χρόνια συνεχούς συνεισφοράς στην παιδεία, αποδεικνύει έμπρακτα τον προσανατολισμό της Eurobank στην πρωτοπορία, αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας σήμερα όλους τους αυριανούς πρωτοπόρους.

Περισσότερα Άρθρα

Νεκρός 32χρονος οδηγός μηχανής

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (9/11) στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Λάρισας. Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, ο οδηγός μηχανής που κινούνταν με κατεύθυνση προς Τρίκαλα, ανάμεσα σε Κολοκωτό και Φαρκαδόνα, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και ο θάνατος του οδηγού ακαριαίος. Πρόκειται για 32χρονο με καταγωγή […]

Σε ισχύ από σήμερα το «Καλάθι της Σαρακοστής»

Σε ισχύ τέθηκαν από σήμερα, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, η επέκταση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» με 9 νέες κατηγορίες προϊόντων καθώς και το «Καλάθι της Σαρακοστής» με νηστίσιμα είδη. Η επέκταση αφορά στα είδη: νωπό μοσχάρι, γάλα υψηλής παστερίωσης / μακράς διάρκειας – πλήρες και γάλα υψηλής παστερίωσης / μακράς διάρκειας -χαμηλά λιπαρά, λευκό τυρί, πάριζα […]