20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

2015: Θρίλερ με πτώμα στον καταψύκτη

Όταν ο ναυτικός Βασίλης Κοκκίνης γνώρισε, στα 44 του χρόνια, την 29χρονη Βουλγάρα Ανέλια Αλεξάντροβα και αποφάσισε να την κάνει γυναίκα του, πολλοί μίλησαν για γάμο από συμφέρον. Και δεν είχαν άδικο. Μπορεί να την έβλεπε σαν το «λιμάνι» όπου θα έριχνε «άγκυρα», μετά από τόσα ταξίδια στις θάλασσες του κόσμου και γι’ αυτό την έφερε στην Ελλάδα από τη Βάρνα όπου την γνώρισε, όμως εκείνη είχε άλλα σχέδια…

Με την πρώτη ευκαιρία, όταν ο ναυτικός μπάρκαρε για το επόμενο ταξίδι, πήρε το μωρό που είχαν αποκτήσει με βάσανα, μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση, άδειασε και τον κοινό τραπεζικό τους λογαριασμό, που περιείχε 45.000 ευρω και έφυγε για την πατρίδα της. Ο Κοκκίνης την συγχώρησε και η γυναίκα επέστρεψε στην Ελλάδα. Αλλά, όπως αποδείχθηκε, είχε τους λόγους της. Που δεν ήταν άλλοι από την περιουσία του!

Το 2008, κι ενώ είχαν βάλει μπροστά το διαζύγιο, η Βουλγάρα ξαναέφυγε για τη Βάρνα μαζί με το παιδί και 223.000 ευρώ που είχε καταθέσει ο παππούς του σε τραπεζικό λογαριασμό, κάνοντας ανάληψη με πλαστή υπεύθυνη δήλωση. Εντοπίστηκε με τη βοήθεια ιδιωτικού ντετέκτιβ και πείστηκε να γυρίσει. Συνελήφθη στο αεροδρόμιο, αλλά ο ναυτικός ανακάλεσε τη μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος της για αρπαγή ανηλίκου, ελπίζοντας ότι όλα θα ξεπεραστούν και θα μπορεί να βλέπει το παιδί του.

Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη και υποστήριξε ότι με τα χρήματα που άρπαξε αγόρασε ακίνητα στη Βουλγαρία στο όνομα του παιδιού. Όμως δεν παρουσίασε ποτέ έγγραφα που να το αποδεικνύουν. Τον Οκτώβριο του 2014 εκδόθηκε το διαζύγιό τους. Η Ανέλια νοίκιασε ένα διαμέρισμα στην οδό Ευαγγελιστρίας 37 στην Καλλιθέα και η ταραχώδης σχέση τους έδειχνε να έχει εξομαλυνθεί.

Στις 3 Ιανουαρίου 2015 η Ανέλια κάλεσε τον 63χρονο ναυτικό στο σπίτι για να δει το παιδί, που «είχε πυρετό» και εκεί ένας 29χρονος Ρουμάνος, που είχε πληρωθεί αδρά, υλοποίησε το σατανικό της σχέδιο. Αφού τον ζάλισε με αλκοόλ και υπνωτικά χάπια που έριξε στο ποτό του, τον σκότωσε και έκρυψε το πτώμα του στον καταψύκτη.

Τέσσερις ημέρες μετά το έγκλημα η Ανέλια Αλεξάντροβα πέταξε για την πατρίδα της. Ωστόσο συνέχισε να πληρώνει κανονικά τα ενοίκια του σπιτιού για να κερδίσει χρόνο. Στα παράπονα του σπιτονοικοκύρη για δυσοσμία, απάντησε ατάραχη ότι «μάλλον κάτι είχε ξεχάσει το παιδί έξω από το ψυγείο». Το καλοκαίρι, όμως, έκοψε κάθε επαφή.

Τον Ιανουάριο του 2016, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Βασίλη Κοκκίνη, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος πήγε με δικαστικό επιμελητή για να επιδώσει απόφαση έξωσης και όλα αποκαλύφθηκαν μπροστά στα έντρομα μάτια του. Το πτώμα του άτυχου ναυτικού βρισκόταν μέσα στον καταψύκτη σε εμβρυακή στάση, δεμένο χειροπόδαρα, με μονωτική ταινία στο στόμα και τυλιγμένο με νάιλον σακούλες και σεντόνια. Η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού διαπίστωσε ότι είχε δεχτεί χτυπήματα στο κεφάλι, που, όμως, δεν ήταν θανατηφόρα. Ο θάνατός του προκλήθηκε από ασφυξία.

Οι υποψίες της Ασφάλειας Αττικής έπεσαν αμέσως πάνω στην 49χρονη Βουλγάρα πρώην σύζυγο του Βασίλη Κοκκίνη και αμέσως ενημερώθηκε η Ιντερπόλ. Η γυναίκα εντοπίστηκε τελικώς στις 15 Νοεμβρίου 2016, όταν επιχείρησε μαζί με τον 13χρονο γιο της να φύγει από την Βουλγαρία, περνώντας τα σύνορα για τη Ρουμανία.

Ο 29χρονος Ρουμάνος Κονσταντίν Λιβίου, εκτελεστής του «συμβολαίου θανάτου», το οποίο υπογράφηκε αντί 15.000 ευρώ από τα χρήματα του θύματος, διέφυγε πιθανότατα στη Μάλτα και τα ίχνη του χάθηκαν. Νωρίτερα είχε συλληφθεί στην Αθήνα η 26χρονη Βουλγάρα Γιορντάνκα Στόιτσεβα, η οποία είχε μεσολαβήσει ώστε να βρεθεί ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας και είχε πάρει 3.000 ευρώ για την «εξυπηρέτηση».

Η ίδια υποστήριξε ότι αποφάσισε να βοηθήσει την Βουλγάρα, επειδή την είχε πείσει ότι στην αντιδικία με τον πρώην σύζυγό της το θύμα ήταν εκείνη. «Ήταν πολύ νευριασμένη με τον άνδρα της επειδή είχε πειράξει σεξουαλικά το παιδί», είπε στην κατάθεσή της. «Μάλιστα μου είχε πει ότι του έδινε φάρμακα για να κοιμάται και να μπορεί να του κάνει κακό. Έλεγε ότι ήθελε να τον σκοτώσει, αλλά εγώ πίστεψα ότι ήθελε απλώς να τον τρομάξει». Το ίδιο ποσό, 3.000 ευρώ, πήρε και ένας 32χρονος Βούλγαρος, που ανέλαβε την αγορά του καταψύκτη. Όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, ήταν ήδη κρατούμενος στις φυλακές της Νιγρίτας για διαρρήξεις και κλοπές.

Οι τρεις τους κάθισαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών τον Οκτώβριο του 2017, δηλώνοντας αθώοι. «Μοναδικό κίνητρό της κατηγορουμένης ήταν η αρπαγή της περιουσίας του Βασίλη», κατέθεσε ο αδερφός του θύματος, ο άνθρωπος που είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας. «Τον παντρεύτηκε για οικονομικούς λόγους. Ήθελε μια καλύτερη ζωή. Ο αδελφός μου, όπως μάθαμε αργότερα, αγόρασε στους γονείς της σπίτι στη Βουλγαρία. Είχε αδυναμία στο παιδί και συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα για να βρίσκεται κοντά του».

Ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης για την Ανέλια Αλεξάντροβα: «Ο Κοκκίνης επικοινώνησε μαζί της 17 φορές εκείνη την ημέρα και η κατηγορουμένη ήρθε εδώ και είπε ότι δεν είχε καμία επικοινωνία μαζί του. Τον κάλεσε στο σπίτι, ενώ η παγίδα ήταν έτοιμη, με το πρόσχημα ότι το παιδί ήταν άρρωστο. Ήταν όλη η συμμορία μέσα στο σπίτι και τον περίμεναν, τον χτύπησαν, τον οδήγησαν στο δωμάτιο και τον στραγγάλισαν. Το συγκεκριμένο έγκλημα έχει την εξής ιδιομορφία: αυτοί που το έκαναν δεν σεβάστηκαν το δικαίωμα σε έναν αξιοπρεπή θάνατο», είπε και πρότεινε την ενοχή τους χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Το δικαστήριο ευθυγραμμίστηκε με την πρότασή του και καταδίκασε την Αλεξάντροβα σε ισόβια κάθειρξη και την Στόιτσεβα σε κάθειρξη 18 ετών. Στον τρίτο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή για υπόθαλψη εγκληματία.

H έφεση των δύο γυναικών ορίστηκε για το Νοέμβριο του 2019, αλλά αναβλήθηκε λόγω προβλήματος υγείας του προέδρου του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Ωστόσο η αίτηση αποφυλάκισης της Γιορντάνκα Στόιτσεβα για αποφυλάκιση με χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας της) έγινε δεκτή, παρά την αρνητική εισήγηση του εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Συλλήψεις σε Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής Συνελήφθησαν, προχθές (6.10.2020) το απόγευμα, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, τρεις (3) ημεδαποί, 39χρονος και δύο (2) 47χρονοι, γιατί λίγες ώρες νωρίτερα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, εισήλθαν σε οικία ημεδαπής […]

Νέα απάτη στην Πάτρα: Έπεσε στην παγίδα και πέταξε από το μπαλκόνι 6.000 ευρώ

Νέα απάτη στην Πάτρα, με μια ακόμη ηλικιωμένη να πέφτει στην παγίδα του δήθεν τροχαίου. Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην οδό Ζαΐμη. Οι απατεώνες της τηλεφώνησαν και την έπεισαν ότι ο εγγονός της έχει τραυματιστεί σοβαρά σε ατύχημα και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα. Η 85χρονη έδωσε τη διεύθυνση της και όταν οι […]