19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Australian Open: Στις 10:30 το πρωί ο ημιτελικός του Τσιτσιπά με τον Μεντβέντεφ

Σήμερα το πρωί (10:30 ώρα Ελλάδος) θα διεξαχθεί η μονομαχία του Στέφανου Τσιτσιπά (No 4) με αντίπαλο τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (No 2), για τα ημιτελικά του Australian Open.

Οι Αυστραλοί ανακοίνωσαν το πρόγραμμα της Παρασκευής για το Rod Laver Arena και η αναμέτρηση του κορυφαίου Έλληνα τενίστα με τον Ρώσο θα είναι, όπως αναμενόταν, η δεύτερη χρονικά της ημιτελικής φάσης.

Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδος (Eurosport) και όχι αργότερα, καθώς έχουν βάλει νωρίτερα τον πρώτο ημιτελικό μεταξύ του Ράφα Ναδάλ και του Ματέο Μπερετίνι.

Η αναμέτρηση του Νο 6 και του Νο 7 στο ταμπλό θα ξεκινήσει στις 05:30 το πρωί για την Ελλάδα (14:30 τοπική), ενώ στις 3 τα ξημερώματα θα γίνει ο τελικός στο μικτό μεταξύ της Ελληνοαυστραλής Τζέιμι Φουρλίς και του Τ. Κούμπλερ από την Αυστραλία, κόντρα στους Μλαντένοβιτς (Γαλλία) και Ντόντιγκ (Κροατία).

Τελευταίο χρονικά θα είναι το ματς του Τσιτσιπά με τον Ρώσο, στο οποίο ο «Στεφ» θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη, που θα τον στείλει στον τελικό του τουρνουά.

Η προϊστορία Τσιτσιπά-Μεντβέντεφ

Η προϊστορία ανάμεσα στον Έλληνα και στον Ρώσο είναι σαφώς υπέρ του δεύτερου, καθώς στις 8 φορές που έχουν συναντηθεί στο παρελθόν ο Μεντβέντεφ μετρά 6 νίκες.

Η μία από τις δύο νίκες του Τσιτσιπά και πιο πρόσφατη ήταν η επικράτησή του με 3-0 στον προημιτελικό του περυσινού major του Παρισιού, όπου ο 23χρονος τενίστας ηττήθηκε στον τελικό από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-2 σετ.

Στην φάση των «8» του Australian Open, ο Τσιτσιπάς μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση επιβλήθηκε 3-0 του Ιταλού, Γιάνικ Σίνερ, ενώ από την πλευρά του ο Μεντβέντεφ χρειάστηκε μία τρομερή ανατροπή απέναντι στον Φίλιφ Οζέρ-Αλιασίμ για να φτάσει στον ημιτελικό, σε αγώνα που διήρκησε σχεδόν 5 ώρες!

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Η βαθμολογία της Euroleague και τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Ο Ολυμπιακός έκανε το «2 στα 2» στη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague, καθώς, μετά τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, προσέθεσε στα… θύματά του την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές, της οποίας επιβλήθηκε με 76-70 στο ΣΕΦ. Με αυτό το ροζ φύλλο η ομάδα του Μπαρτζώκα διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τη Ρεάλ, της […]

Ανάβαση Αχλαδόκαμπου: Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:   Μιχάλης Ευθυμίου (Νικητής Ομάδας Α) “Είχαμε ωραίο συναγωνισμό με τον αντίπαλό μου (σ.σ. Λιώρης), καθώς από χθες βελτιώναμε συνέχεια τις επιδόσεις μας. Οπότε, κάναμε καλούς χρόνους και ευχαριστηθήκαμε τον αγώνα. Η απουσία θεατών, όπως και να ‘χει, δεν είναι κάτι ωραίο, αλλά οι αγώνες έπρεπε κάποια στιγμή να αρχίσουν”.   Παναγιώτης Ηλιόπουλος […]