17 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Υποψήφιος διδάκτορας ο άνδρας που επιτέθηκε στη φίλη του με 21 μαχαιριές

Ηταν μια πράξη απαράδεκτη, καταδικαστέα και αποδοκιμαστέα, αλλά, το δικαστήριο αναγνώρισε πως ο δράστης βρέθηκε σε πολύ έντονη ψυχολογική κατάσταση, προβαίνοντας σε μια επίθεση για την οποία ο ίδιος μετάνιωσε από την πρώτη στιγμή.

Αυτό τόνισε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο δικηγόρος Δημήτρης Στεργιόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης του 29χρονου που καταδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαβρύτων σε δέκα χρόνια κάθειρξη, για απόπειρα ανθρωποκτονίας της 21χρονης πρώην συντρόφου του.

Το αιματηρό επεισόδιο είχε συμβεί ξημερώματα Κυριακής 30 Ιουνίου του 2019 στην περιοχή της Αγυιάς στην Πάτρα, όταν ο άνδρας είχε τραυματίσει 21 φορές με μαχαίρι την πρώην σύντροφό του.

Παρά το βαρύ κλίμα που επικρατεί τελευταία, γύρω από υποθέσεις έμφυλης βίας, το δικαστήριο των Καλαβρύτων υπήρξε επιεικές απέναντι στον κατηγορούμενο. Απέρριψε μεν όλα τα ελαφρυντικά που ζητήθηκαν, ωστόσο δέχθηκε το αίτημα της υπεράσπισης, η ποινή να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, γι’ αυτό και ο κατηγορούμενος παρέμεινε προσωρινά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Δημήτρης Στεργιόπουλος, ανέφερε στην «Π» τους ισχυρισμούς πως ο εντολέας του, μπαίνοντας στο σπίτι της πρώην συντρόφου του, αντίκρισε μία σκηνή που τον οδήγησε σε κατάσταση βρασμού. Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός με την κοπέλα, και θολωμένος ως ήταν, της επιτέθηκε χωρίς να έχει σκοπό να της αφαιρέσει τη ζωή – αλλά μόνο να την τραυματίσει. Γρήγορα συνήλθε, αντιλήφθηκε τις συνέπειες της πράξης του, και τη μετέφερε στο νοσοκομείου του Ρίου, ενώ ο ίδιος σε κακή ψυχολογική κατάσταση περιφερόταν στην περιοχή του Ρίου.

Στο νοσοκομείο, είπε πως παρέμεινε συγγενικό του πρόσωπο, με το οποίο είχε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία σχετικά με την πορεία της υγείας της 19χρονης και μάλιστα υπέδειξε τη θέση του, προκειμένου να συλληφθεί από τις Αρχές, όπως και έγινε.
Τα 19 τραύματα που προκάλεσε στην κοπέλα ήταν επιφανειακά, δηλ. εκδορές είπε ο κ. Στεργιόπουλος. Ωστόσο δύο από αυτά θα μπορούσαν να απειλήσουν τη ζωή της νεαρής φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ελαφρυντικά ζητήθηκαν, αλλά το δικαστήριο τα απέρριψε στο σύνολό τους, εσφαλμένα κατά την άποψη της υπεράσπισης. Το δικαστήριο, ωστόσο, με την απόφασή του, εκτίμησε ότι ο δράστης επέδειξε μεταμέλεια και ότι μετέφερε τη 19χρονη αμέσως στο νοσοκομείο, ενώ παράλληλα έκρινε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, αφού είχε τηρήσει μέχρι και τη δίκη, τους περιοριστικούς όρους που του είχε επιβάλει η ανακρίτρια.

Να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος είναι σήμερα υποψήφιος διδάκτορας σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα της χώρας, δηλώνει συντετριμμένος και έχει μετανιώσει για την πράξη του, τόνισε ο κ. Στεργιόπουλος.

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος – pelop.gr

Περισσότερα Άρθρα

Ανανέωση της συνεργασίας της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Άργος με την ΚΤΕΛ Αργολίδας Α.Ε.

Το πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ/ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Άργος ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με την ΚΤΕΛ Αργολίδας Α.Ε. για το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 23. Η ΚΤΕΛ Αργολίδας Α.Ε. θα παρέχει έκπτωση 50% στους φοιτητές που μετακινούνται για τις ανάγκες του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) και του Προγράμματος Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό […]

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη ο πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας. Το πρωί της Τρίτης ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Αίγιο, στη συνέχεια θα μεταβεί σε έργα υποδομών που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή και θα επισκεφτεί την Κάτω Αχαΐα. Στις 19:30 ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στον πολυχώρο Royal Patras. Την Τετάρτη, στις 10:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί […]