16 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Σε κατάρρευση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας: Σημαντικές ελλείψεις σε υλικά στο Νοσοκομείο Άργους

Τους τελευταίους μήνες η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας από την κυβέρνηση της ΝΔ αγγίζει τα όρια της παράνοιας. Η μέχρι τώρα επιλογή τους είναι να αφήσουν τα νοσοκομεία σε κατάρρευση με το προσωπικό εξαντλημένο και αποδεκατισμένο. Οι Υγειονομικοί είναι, μετά από 30 μήνες, 3.465 λιγότεροι και σε αυτό τον αριθμό θα πρέπει να προσθέσουμε και τους 5000 υπαλλήλους που είναι σε αναστολή. Να σημειώσουμε επίσης ότι η Κυβέρνηση, εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, αγνοώντας τις συστάσεις των επιστημόνων (που αποδείκνυαν με στοιχεία και μελέτες την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ) μείωσε τις δαπάνες στο χώρο της υγείας για το 2022 κατά 820 εκ ευρώ!!! Προφανώς έκρινε ότι μέχρι τώρα δίνονταν παραπάνω στο ΕΣΥ από όσα χρειάζονταν, και χρειάζονται περικοπές!

          Το αποτέλεσμα είναι 22.852 νεκροί (λόγω COVID) μέχρι σήμερα και αρνητική πρωτιά της χώρας μας σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Κάθε μέρα δεκάδες άνθρωποι πληρώνουν με τη ζωή τους την εγκληματική τους αδιαφορία. Παράλληλα θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι απώλειες ανθρώπων από άλλα προβλήματα υγείας είναι 2,5 φορές περισσότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

          Εδώ λοιπόν ακριβώς έρχεται η ιστορία του συμπολίτη μας από την Αργολίδα, που η μητέρα του είχε την ατυχία να σπάσει το πόδι της. Και τι ακριβώς είχε να της προσφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη; ΤΙΠΟΤΑ, γιατί στο Νοσοκομείο του Άργους δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα ώστε να αγοραστούν τα υλικά που χρειάζονται για την επέμβαση!!! Τι και αν πληρώνουν οι πολίτες φόρους; Τι και αν γίνονται κρατήσεις στους εργαζομένους για ασφαλιστικές εισφορές; Την Κυβέρνηση της ΝΔ δεν την αφορά και αποφασίζει να περικόψει τον προϋπολογισμό του ΕΣΥ. Ίσως τα ποσά αυτά είναι απαραίτητα για τη χρηματοδότηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ή πάλι μπορεί να χρειάζονται για τη διοργάνωση πανάκριβων εορταστικών εκδηλώσεων.

         Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη, πέρα και πάνω από κάθε λογική κέρδους. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ο σημαντικότερος πυλώνας για τη στήριξη της Ελληνικής κοινωνίας. Κάθε προσπάθεια υποβάθμισής του από αυτή την ανάλγητη κυβέρνηση, προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων, θα μας βρίσκει απέναντι.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Περισσότερα Άρθρα

Διενέργεια Rapid Test για την ανίχνευση του covid 19

  Θα θέλαμε να ενημερώσουμε για την έναρξη διενέργειας ελέγχων για COVID-19 με test ταχείας ανίχνευσης (rapid test) σε εποχούμενους. Η εξέταση θα γίνεται μέσα από το όχημα των διερχομένων, που δικαιούνται βάσει των κανονισμών να κυκλοφορούν, και που επιθυμούν να εξεταστούν. Οι ημερομηνίες και τα σημεία έχουν οριστεί ως εξής : ΤΕΤΑΡΤΗ  25/11 10:00-14:00  […]

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τους φροντιστές τους στην Τρίπολη

Στην Τρίπολη θα πραγματοποιηθεί το τρίτο και τελευταίο διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τους φροντιστές τους το οποίο υλοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο: «Επιχορήγηση για την ανάπτυξη προτύπου μοντέλου […]