11 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Ο ΑΚ.ΣΥ.Ν.Α. για τον παγετό

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Αργολίδα από τη Δευτέρα 24/1 με θερμοκρασίες που έφτασαν μέχρι και τους -7 και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, μας φέρνουν αντιμέτωπους με μία νέα τεράστια καταστροφή στα εσπεριδοειδή.

Παράλληλα, σε αυτές τις συνθήκες ψύχους, οι συνεχείς διακοπές ρεύματος με αποκορύφωμα την δίωρη διακοπή χθες βράδυ, δεν μας επέτρεψαν στα όποια αντιπαγετικά συστήματα να λειτουργήσουν ορθά, αφήνοντάς μας βορρά στον παγετό. Αποκαλύπτεται για ακόμα μια φορά η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, και η ανικανότητα του για να μας προστατέψει.

Η κατάστασή μας γίνεται ασφυκτική αφού ουσιαστικά χάνουμε το εισόδημά μας ενώ την ίδια στιγμή έχουν εκτιναχθεί στα ύψη οι τιμές του ρεύματος και των αγροεφοδίων, αυξάνοντας έτσι το κόστος παραγωγής, σε σημείο να καθιστά την επιβίωση μας  ανέφικτη.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να αποζημιωθούν όλοι όσοι επλήγησαν από τον παγετό στο 100% της πραγματικής ζημιάς σε παραγωγή και φυτικό κεφάλαιο χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα διασφαλίζουν το κόστος παραγωγής και ένα ικανοποιητικό εισόδημα να μπορούμε να ζήσουμε της οικογένειες μας, με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για το λαό.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, με κρατική χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% την πραγματική ζημιά.
  • Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και μείωση στο 50% στο Αγροτικό ρεύμα.
  • Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ.
  • Επιδότηση στις ζωοτροφές και στα λιπάσματα.

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ (ΑΚ.ΣΥ.Ν.Α.)

Περισσότερα Άρθρα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης από την κατασκευάστρια εταιρεία, στην περιοχή της σήραγγας Καλογερικού. Οι ρυθμίσεις αυτές, που αποσκοπούν στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και στην […]

Η ΔΕΥΑ Ναυπλίου ενημερώνει για τη σημασία του νερού στη ζωή

Το 20% περίπου όλων των επιφανειακών υδάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση απειλείται σοβαρά από ρύπανση. Η σηµασία του νερού για τη ζωή και ως συστατικού του παγκόσµιου οικοσυστήµατος γίνεται συνεχώς σαφέστερη. Είναι ένας πόρος που όχι µόνο καλύπτει βασικές ανάγκες για τον ανθρώπινο πληθυσµό και αποτελεί το κλειδί για την ανάπτυξη, ιδιαίτερα µε τη δηµιουργία και […]