27 °C Argos, GR
17 Μαΐου 2022

Σε κατάρρευση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας: Σημαντικές ελλείψεις σε υλικά στο Νοσοκομείο Άργους

Τους τελευταίους μήνες η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας από την κυβέρνηση της ΝΔ αγγίζει τα όρια της παράνοιας. Η μέχρι τώρα επιλογή τους είναι να αφήσουν τα νοσοκομεία σε κατάρρευση με το προσωπικό εξαντλημένο και αποδεκατισμένο. Οι Υγειονομικοί είναι, μετά από 30 μήνες, 3.465 λιγότεροι και σε αυτό τον αριθμό θα πρέπει να προσθέσουμε και τους 5000 υπαλλήλους που είναι σε αναστολή. Να σημειώσουμε επίσης ότι η Κυβέρνηση, εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, αγνοώντας τις συστάσεις των επιστημόνων (που αποδείκνυαν με στοιχεία και μελέτες την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ) μείωσε τις δαπάνες στο χώρο της υγείας για το 2022 κατά 820 εκ ευρώ!!! Προφανώς έκρινε ότι μέχρι τώρα δίνονταν παραπάνω στο ΕΣΥ από όσα χρειάζονταν, και χρειάζονται περικοπές!

          Το αποτέλεσμα είναι 22.852 νεκροί (λόγω COVID) μέχρι σήμερα και αρνητική πρωτιά της χώρας μας σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Κάθε μέρα δεκάδες άνθρωποι πληρώνουν με τη ζωή τους την εγκληματική τους αδιαφορία. Παράλληλα θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι απώλειες ανθρώπων από άλλα προβλήματα υγείας είναι 2,5 φορές περισσότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

          Εδώ λοιπόν ακριβώς έρχεται η ιστορία του συμπολίτη μας από την Αργολίδα, που η μητέρα του είχε την ατυχία να σπάσει το πόδι της. Και τι ακριβώς είχε να της προσφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη; ΤΙΠΟΤΑ, γιατί στο Νοσοκομείο του Άργους δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα ώστε να αγοραστούν τα υλικά που χρειάζονται για την επέμβαση!!! Τι και αν πληρώνουν οι πολίτες φόρους; Τι και αν γίνονται κρατήσεις στους εργαζομένους για ασφαλιστικές εισφορές; Την Κυβέρνηση της ΝΔ δεν την αφορά και αποφασίζει να περικόψει τον προϋπολογισμό του ΕΣΥ. Ίσως τα ποσά αυτά είναι απαραίτητα για τη χρηματοδότηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ή πάλι μπορεί να χρειάζονται για τη διοργάνωση πανάκριβων εορταστικών εκδηλώσεων.

[hfe_template id='397365']

         Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη, πέρα και πάνω από κάθε λογική κέρδους. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ο σημαντικότερος πυλώνας για τη στήριξη της Ελληνικής κοινωνίας. Κάθε προσπάθεια υποβάθμισής του από αυτή την ανάλγητη κυβέρνηση, προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων, θα μας βρίσκει απέναντι.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Περισσότερα Άρθρα

Δωρεάν rapid test από 20 έως και 24 Δεκεμβρίου στην Αργολίδα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΔΥ ΑΠΟ 20/12/21 ΕΩΣ 24/12/21   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19». Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet. Για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το […]

Κορονοϊός στην Αργολίδα: 14 νέα κρούσματα

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα νέα κρούσματα κορονοϊού, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ σήμερα, Παρασκευή 7/5/2021, καταγράφηκαν 2691 μολύνσεις, 63 θάνατοι και 749 διασωληνωμένοι. Από τα 2691 κρούσματα, τα 1245 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 271 στη Θεσσαλονίκη, στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφηκαν 150, στη Λάρισα 58 και στην Αχαΐα 61. Στην Αργολίδα εντοπίσθηκαν […]

Follow by Email