17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Βραζιλία: Αναβάλλονται οι παρελάσεις του καρναβαλιού σε Ρίο και Σάο Πάολο

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 166.539 περιστατικά του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν ακόμη 358 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Η γιγαντιαία χώρα των περίπου 213 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει έναν από τους βαρύτερους απολογισμούς θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη: μετρά μέχρι στιγμής 622.563 νεκρούς επί συνόλου 23.751.782 μολύνσεων.

Εν μέσω του νέου κύματος μολύνσεων, οι Αρχές στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στο Σάο Πάολο ανακοίνωσαν χθες πως οι παρελάσεις του καρναβαλιού, που προβλεπόταν να γίνουν στα τέλη του Φεβρουαρίου, αναβάλλονται ως τουλάχιστον τον Απρίλιο.

Οι δήμοι των δύο μεγαλύτερων και πολυπληθέστερων πόλεων της Βραζιλίας έλαβαν την απόφαση αυτή «λόγω της τρέχουσας κατάστασης με την πανδημία (…) και της ανάγκης να προστατευθούν ζωές».

Η απόφαση ανακοινώθηκε έπειτα από ψηφιακή συνεδρίαση των δημάρχων, των πολιτειακών υπουργών Υγείας και αντιπροσώπων των σχολών σάμπας στις δύο πολιτείες.

Καθώς η επέλαση της πιο μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον συνεχίζεται, η Βραζιλία έσπασε αυτή την εβδομάδα ρεκόρ περιστατικών Covid-19 σε 24 ώρες, καταγράφοντας 204.854.

Οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι, αξιόλογη πηγή εσόδων αφού προσελκύουν τεράστια πλήθη και αποτελούν μαγνήτη για τους τουρίστες, είχαν ήδη αναβληθεί στις αρχές του μήνα, εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης.

Μέχρι χθες είχε εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 σχεδόν το 70% των πολιτών.

Περισσότερα Άρθρα

EMA για AstraZeneca: Οι θρομβώσεις είναι παρενέργεια, αλλά σπάνια

Eπανέρχεται σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων με αφορμή τις εξελίξεις για το εμβόλιο της AstraZeneca, που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες. Οι αξιωματούχοι του Οργανισμού αναμένεται να αποφανθούν για την πιθανή σύνδεση του εμβολίου με την εμφάνιση θρομβώσεων και να αποφανθούν για το πόσο ασφαλές είναι να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με αυτό, σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. […]

Ισπανία: Διαψεύδει τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης ο Πλάθιντο Ντομίνγκο

Τις κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης που διατυπώθηκαν σε βάρος του πριν από δύο χρόνια απέκρουσε ο Ισπανός σταρ της όπερας Πλάθιντο Ντομίνγκο, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα, υποστηρίζοντας ότι δεν έκανε τίποτα κακό και ότι μετάνιωσε που δεν μίλησε νωρίτερα. Μια έρευνα που διενήργησε το 2020 η Αμερικανική Ένωση Καλλιτεχνών Μουσικών (AGMA) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ντομίνγκο, 81 […]