18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Australian Open: Θριαμβευτική πρόκριση για τη Σάκκαρη απέναντι στην Κουντερμέτοβα

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Μαρία Σάκκαρη τον αγώνα της με τη Βερόνικα Κουντερμέτοβα στην «John Cain Arena» της Μελβούρνης, παίρνοντας με θριαμβευτικό τρόπο την πρόκριση στον τέταρτο γύρο του Australian Open.

H κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (Νο 8) επικράτησε άνετα με 2-0 σετ (6-4, 6-1) της 24χρονης Ρωσίδας (Νο 32) και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Τζέσικα Πεγκούλα (Νο 21) η οποία επιβλήθηκε της Νουρία Παρίσας Ντίας (Νο 63) με 2-0 σετ.

O αγώνας

Η Σάκκαρη δέχτηκε break στο τέταρτο game του πρώτου σετ και είδε την αντίπαλό της να παίρνει το προβάδισμα με 3-1. Μάλιστα η Ρωσίδα βρέθηκε μία ανάσα και από το 4-1, καθώς προηγήθηκε με 40-0, ωστόσο σε εκείνο το σημείο αφυπνίστηκε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια.

Αφού κατάφερε να ξεφύγει από τα… σχοινιά και να πάρει το σερβίς της πίσω, η Μαρία ανέκτησε τη ψυχολογία της και με την πίεσή της οδήγησε την Κουντερμέτοβα σε αρκετά αβίαστα λάθη.

Έχοντας πια το μομέντουμ η Μαρία έφτασε με εμφατικό τρόπο και σε δεύτερο break (4-3), παίρνοντας όλους τους πόντους στο σερβίς της Ρωσίδας, η οποία στη συνέχεια ζήτησε και πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, λόγω προβλήματος που αντιμετώπιζε στους κοιλιακούς.

Υπερασπιζόμενη το σερβίς της η Σάκκαρη κέρδισε και τέταρτο συνεχόμενο game, κάνοντας το 5-3.

Έτσι, έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του πρώτου σετ, το οποίο εν τέλει έκανε δικό της με 6-4, υπό τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των Ελλήνων ομογενών, που βρίσκονται στις εξέδρες και ενισχύουν ψυχολογικά την Ελληνίδα τενίστρια.

Στο δεύτερο σετ η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ, κάνοντας επίδειξη ισχύος απέναντι στη Ρωσίδα.

Κάνοντας break με το… καλημέρα η Μαρία μπήκε σε θέση οδηγού στο σετ, ενώ κρατώντας το σερβίς της έφτασε άνετα στο 2-0.

Η Κουντερμέτοβα έδειχνε ότι δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το παιχνίδι της Σάκκαρη, η οποία επέτρεψε στην αντίπαλό της να πάρει μόλις ένα game, κλείνοντας το σετ με το εμφατικό 6-1.

Έτσι, σε 89 λεπτά η Σάκκαρη πέρασε στον τέταρτο γύρο για δεύτερη φορά στην καριέρα της, χωρίς μάλιστα να έχει χάσει ακόμα σετ!

Περισσότερα Άρθρα

Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα με τον ΑΣΤΕΡΑ Τρίπολης

Σε συνέχεια της από 26.09.2023 Ανακοίνωσης της Υπηρεσίας μας, γνωρίζεται ότι σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, απαγορεύεται  μόνο η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE 1, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – […]

Βαθμολογία play off Superleague: Κερδισμένος ο ΠΑΟΚ, «σφαγή» για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Την ώρα που ο Ολυμπιακός βγάζει… κομπιουτεράκι για να δει πότε θα στεφθεί –και φέτος- πρωταθλητής Ελλάδας, πίσω του δίνεται μεγάλη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της νέας σεζόν. Η πρώτη αγωνιστική των play off της Superleague ολοκληρώθηκε, με τον ΠΑΟΚ να είναι ο μεγάλος κερδισμένος των πρώτων παιχνιδιών, μιας και νίκησε την ΑΕΚ με […]