18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Σαν Σήμερα 21 Ιανουαρίου

1878

Ο ελληνικός στρατός, αποτελούμενος από 24.000 πεζούς, 300 ιππείς και 4 πυροβολαρχίες, υπό τον αντιστράτηγο Σκαρλάτο Σούτσο, εισβάλλει άνευ κηρύξεως πολέμου στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία, για να προστατεύσει τους επαναστάτες Θεσσαλούς. Μέσα σε δύο ημέρες θα απελευθερώσει τα χωριά μέχρι τον Δομοκό.

1911

Ξεσπά η μεγάλη απεργία των εργαζόμενων στα τραμ της Αθήνας. Η κυβέρνηση επιστρατεύει απεργοσπάστες, το στρατό και την αστυνομία, αλλά δεν καταφέρνει να πλήξει το φρόνημά τους. Τελικά θα πετύχουν τη μείωση των ωρών εργασίας τους από 13-14 σε 10.

1942

Ο αμερικανός ζωγράφος Έντουαρντ Χόπερ ολοκληρώνει τον περίφημο πίνακά του «Nighthawks».

1946

Το ΚΚΕ ζητά την αποχώρηση των Άγγλων από την Ελλάδα. Την ίδια μέρα, οι Σοβιετικοί καταγγέλλουν στον ΟΗΕ την παρατεταμένη παραμονή των αγγλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα.

1975

Οι πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης, οδηγούνται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πηγή: SanSimera.gr

Περισσότερα Άρθρα

Δύο φορές ισόβια στον άνδρα από την Ινδία που δολοφόνησε τη σύζυγό του με κόμπρα

Δις ισόβια είναι η ποινή που επιβλήθηκε σε Ινδό για την πρωτοφανή υπόθεση δολοφονίας της συζύγου του, με δάγκωμα κόμπρας. Συγκεκριμένα, ο άνδρας ονόματι Σουράτζ Κουμάρ συνελήφθη μετά το θάνατο της συζύγου του, που δαγκώθηκε από το δηλητηριώδες φίδι. Το συμβάν έλαβε χώρα το 2020. Οι αστυνομικές Αρχές άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση μετά από καταγγελίες τής οικογένειας περί παρενόχλησής τους από τον […]

Ήττα για τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη, 82-71 η Εφές

Αφιλόξενη αποδείχτηκε η Κωνσταντινούπολη, δεύτερη πόλη μετά το Τελ Αβίβ, στην οποία ηττήθηκε ο Ολυμπιακός εκτός έδρας στη Euroleague αυτή τη σεζόν. Αν και προηγήθηκε με +11 πόντους (25-36) στη 2η περίοδο, η ομάδα του Πειραιά είδε την Αναντολού Εφές να μετρά 10/15 τρίποντα στο β΄ μέρος (7 εύστοχα στην 4η περίοδο), για να ηττηθεί […]