24 °C Argos, GR
16 Μαΐου 2022

Δημήτρης Καμπουράκης: Το κατέβασμα των μολυβιών

Πολλή εκλογολογία έχει πέσει, παλικάρια. Πολύ σενάριο στο τραπέζι, πολλοί υπολογισμοί και επανυπολογισμοί ποσοστών, πολλές κάλπες έχουν στηθεί μέσα σε μισό μήνα από την είσοδο του 2022. Μια, δυο, τρεις, όπου να ‘ναι θα αρχίσουμε να συζητούμε και για τέταρτες εκλογές στη σειρά. Μπήκε και ο Ανδρουλάκης στη μέση, απόγινε το μπάχαλο.

Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο οι υπουργοί θα κατεβάσουν τα μολύβια και θα αρχίσουν να τρέχουν στις εκλογικές τους περιφέρειες για να μαζεύουν ψηφαλάκια. Ακούνε βέβαια τον Μητσοτάκη που τους λέει ότι έχουν έναν καθαρό χρόνο μπροστά τους, αλλά όταν παντού αλλού διαβάζουν για εκλογές που καταφθάνουν αρχίζουν να αναρωτιούνται μήπως οι άλλοι ξέρουν κάτι περισσότερο από κείνους.

Και η αντιπολίτευση τα ίδια θα κάνει. Είναι που είναι καταστροφική, έχει και μεγάλο χάντικαπ να καλύψει, οπότε θα το ξεφτιλίσει το πράγμα πιστεύοντας ότι οι κάλπες είναι μπροστά μας. Βλέπουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι το πράγμα πάει προς εκλογική χαλάρωση, θα πουν κι αυτοί να την αράξουν όπου και όσο έχουν τη δυνατότητα. Οι περίοδοι πριν τις εκλογές είναι η χαρά των ψιλοτεμπέληδων. Ούτε έλεγχοι, ούτε πίεση.

[hfe_template id='397365']

Τα διαβάζουν και οι διάφοροι επενδυτές, μικροί ή μεγάλοι, θα ψιλοκουμπωθούν κι αυτοί μέχρι να δουν τι θ’ απογίνει. Ειδικά αν υποψιαστούν ότι ενδέχεται να ψηφίζουμε συνεχώς για κανένα εξάμηνο, θα ρίξουν τα επενδυτικά σχέδια στο συρτάρι και θα κατέβουν στην παραλία να φάνε ψάρι μέχρι να ξεκαθαρίσει ο ορίζοντας. Διότι και ο Μητσοτάκης να επανεκλεγεί τελικά, θα έχει προηγηθεί ένα τεράστιο χρονικό διάστημα που στη χώρα δεν θα δουλεύει τίποτα.

Θα βρουν ευκαιρία και οι συντεχνίες, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι κοινωνικοί φορείς, να διεκδικήσουν κανένα επιδοματάκι παραπάνω. Αν δεν πάρουν σε προεκλογική περίοδο, πότε θα πάρουν; Κι όταν η αντιπολίτευση θα πλειοδοτεί σε υποσχέσεις, πόσο θα αντέξει η κυβέρνηση; Κάτι παραπάνω θα δώσει, αλλιώς πώς θα πάει στη μάχη;

Ναι, αλλά με τούτα και με κείνα, με την απλή αναλογική να επικρέμεται πάνω απ’ τα κεφάλια μας, κινδυνεύουμε να φάμε κανέναν χρόνο μέσα σε ακατάσχετη εκλογολογία και μετά άλλο ένα εξάμηνο μέσα σε εκλογικές διαδικασίες. Εσείς τώρα πώς το βλέπετε; Αντέχει η χώρα ενάμιση χρόνο αδράνεια και αντιπαράθεση; Αντέχει η οικονομία; Εγώ πιστεύω πως όχι. Κι αν υποθέσουμε ότι η χώρα έχει καίρια ανάγκη από μεταρρυθμίσεις, πιστεύετε εσείς ότι θα γίνουν μεταρρυθμίσεις μέσα σε εκλογική φούρια;

Και ποια είναι η λύση, θα ρωτήσετε. Είτε ο Μητσοτάκης θα επιταχύνει τις εκλογές, είτε θα πιάσει τους υπουργούς από το αυτί και θα τους επιβάλλει την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα αλλάξουν την ατζέντα από την εκλογολογία στις μεταρρυθμίσεις. Διαφορετικά, όσο θα περνά ο καιρός μ’ αυτό το κλίμα, ακόμα κι αν δεν στήνονται κάλπες η κυβέρνηση δεν θα κυβερνά. Θα περιμένει. Κι αυτό βολεύει όλους τους άλλους πλην του Κυριάκου.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Ανδριανός σε Χατζηδάκη για τον αποκλεισμό δικαιούχων του Ναυπλίου από το πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ λόγω διακοπής ρεύματος στην πόλη.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη με θέμα την ανάγκη άμεσης διόρθωσης του αποκλεισμού της πόλης του Ναυπλίου από το πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ λόγω διακοπής ρεύματος. Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: [hfe_template id=’397365′] «Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα […]

Επίσημη επιβεβαίωση: Η κυβέρνηση εξετάζει να ανοίξουν νωρίτερα εστιατόρια και καφετέριες

Η κυβέρνηση εξετάζει το θέμα και αναμένει την εισήγηση των ειδικών για να ανοίξουν νωρίτερα καφετέριες και εστιατόρια, δηλαδή να αρθεί η καραντίνα στην εστίαση πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία. Η επίσημη επιβεβαίωση έρχεται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Νωρίτερα το άνοιγμα στην εστίαση; Καφετέριες και εστιατόρια θα μπορούν να είναι και πάλι διαθέσιμα […]

Follow by Email