13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σαν Σήμερα 16 Ιανουαρίου

1707

Το Σκωτσέζικο Κοινοβούλιο επικυρώνει την ένωση της Σκωτίας με την Αγγλία, που θα δημιουργήσει τη Μεγάλη Βρετανία.

1920

Αρχίζει η Ποτοαπαγόρευση στις ΗΠΑ.

1940

Πεθαίνει η Καλλιρρόη Παρρέν, λογία και δημοσιογράφος, από τις πρώτες Ελληνίδες φεμινίστριες. (Γεν. 1861)

1972

Η ταχεία αμαξοστοιχία «Ακρόπολις Εξπρές», προερχόμενη από το Μόναχο, συγκρούεται μετωπικά με επιβατική αμαξοστοιχία («πόστα»), προερχόμενη από την Αθήνα, μεταξύ των χωριών Δοξαρά και Ορφανά της Λάρισας, με αποτέλεσμα 17 άνθρωποι να σκοτωθούν και 38 να τραυματιστούν.

1980

Αρχίζει η δεύτερη μεγαλύτερη απεργία του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων, που θα διαρκέσει έως τις 25 Φεβρουαρίου. Γνωστή ως απεργία των 39 ημερών, αφορά το ωράριο και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Τελικά, η ΟΤΟΕ θα επιβάλλει τις απόψεις της.

1992

Το Ειδικό Δικαστήριο εκδίδει την ετυμηγορία του για το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης. Ο Ανδρέας Παπανδρέου αθωώνεται με ψήφους 7-6, ενώ καταδικάζονται ο Δημήτρης Τσοβόλας σε φυλάκιση 2,5 ετών και ο Γιώργος Πέτσος σε φυλάκιση 12 μηνών.

1998

Πεθαίνει ο Δημήτρης Χορν, Έλληνας ηθοποιός. (Γεν. 9/3/1921)

2006

Η Έλεν Τζόνσον-Σίρλιφ αναλαμβάνει Πρόεδρος της Λιβερίας και γίνεται η πρώτη αφρικανίδα που εκλέγεται στο ύπατο αξίωμα της χώρας της.


Πηγή: SanSimera.gr

Περισσότερα Άρθρα

Τα γεγονότα, σαν σήμερα 15 Αυγούστου

636: Ξεκινάει η Μάχη του ποταμού Γιαρμούκ (παραπόταμου του Ιορδάνη), που θα διαρκέσει έως τις 20/8. Οι σύμφωνα με τις πηγές πολύ ανώτερες αριθμητικά βυζαντινές δυνάμεις θα συντριβούν από τους Άραβες. Το Βυζάντιο, εξαντλημένο από τον πολύχρονο πόλεμο κατά των Περσών, δεν θα μπορέσει να αντιδράσει μετά την καταστροφική αυτή ήττα και να αναχαιτίσει την […]

Διεθνής Ημέρα Ορθοπεδικών Νοσοκόμων

Η Διεθνής Ημέρα Ορθοπεδικών Νοσοκόμων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Οκτωβρίου για να αναδείξει το έργο μιας ξεχωριστής κατηγορίας νοσηλευτών: των ορθοπεδικών νοσοκόμων, που ασχολούνται με την ίαση των μυοσκελετικών τραυμάτων. Η πρωτοβουλία ανήκει στη Διεθνή Συνεργασία των Ενώσεων των Ορθοπεδικών Νοσοκόμων (ICON). Πηγή: SanSimera.gr