9 °C Argos, GR
21 Ιανουαρίου 2022

Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Πουλάς

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε τους Τομείς Πολιτικής Ευθύνης των μελών της. O βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς ορίστηκε τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι τομεάρχες:

• Αντωνίου Τόνια: Κλιματικής Κρίσης

• Αρβανιτίδης Γιώργος: Περιβάλλοντος και Ενέργειας

• Αχμέτ Ιλχάν: Ψηφιακής Διακυβέρνησης

• Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα: Δικαιοσύνης

• Γκόκας Χρήστος: Υποδομών και Μεταφορών

• Καμίνης Γιώργος: Προστασίας του Πολίτη – Μετανάστευσης και Ασύλου

• Καστανίδης Χαράλαμπος: Επικρατείας

• Κεγκέρογλου Βασίλης: Εθνικής Άμυνας

• Κεφαλίδου Χαρά: Παιδείας και Θρησκευμάτων

• Κωνσταντόπουλος Δημήτρης: Πολιτισμού και Αθλητισμού

• Λιακούλη Ευαγγελία: Εσωτερικών

• Λοβέρδος Ανδρέας: Εξωτερικών

• Μουλκιώτης Γιώργος: Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

• Μπαράν Μπουρχάν: Ψυχικής Υγείας

• Μπιάγκης Δημήτρης: Τουρισμού – Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

• Πάνας Απόστολος: Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Πουλάς Ανδρέας: Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

• Σκανδαλίδης Κωνσταντίνος: Οικονομικών

• Φραγγίδης Γιώργος: Υγείας

Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εκπροσωπεί την παράταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ:

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης μου ανέθεσε χθες την πολιτική ευθύνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επί μία διετία στον Τομέα Υγείας, δώσαμε μάχες κατά της ιδιωτικοποίησης των δομών της δημόσιας υγείας, κάναμε καίριες προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τοποθετηθήκαμε ως παράταξη με σαφήνεια και απερίφραστα υπέρ ενός ισχυρού και δυναμικά εξελισσόμενου δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να δώσω νέους αγώνες αυτή τη φορά για την στήριξη των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα, που ανέκαθεν αποτελούσαν ζωντανό και δραστήριο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ και τώρα του Κινήματος Αλλαγής.

Για μία ακόμα φορά θα διεκδικήσουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις για τον αγροτικό τομέα, τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που διακρίνεται για την ποιότητα της και για την προστασία του αγροτικού κλάδου απέναντι στους μεσάζοντες, στις δυσκολίες χρηματοδότησης, λήψης ευρωπαϊκών επιδοτήσεων και τραπεζικού δανεισμού, στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και στις κυβερνητικές επιλογές που ευνοούν μονίμως τους λίγους και τους ισχυρούς.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο παραδοσιακός πολιτικός σύμμαχος του πρωτογενούς τομέα και του αγροτικού εισοδήματος είναι το Κίνημα Αλλαγής, που με υλοποιήσιμες προτάσεις, ξεκάθαρες θέσεις και την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής εμπειρίας στη διαμόρφωση της νέας ΚΑΠ μπορεί να διατυπώσει κοινωνικά δίκαιες και στοχευμένες λύσεις απέναντι σε ένα δυσοίωνο περιβάλλον ακρίβειας, πληθωρισμού και υψηλού παραγωγικού κόστους. Στόχος μας είναι η από άκρο σε άκρο αγροτική αναγέννηση της Χώρας, η αύξηση του ΑΕΠ και των θέσεων απασχόλησης στις αγροτικές περιοχές, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του αγροτικού κόσμου καθώς και η σταθερή βελτίωση της παραγωγής και του επιπέδου ζωής στην ελληνική περιφέρεια.

Μπροστά λοιπόν, στη μεγάλη αυτή πρόκληση δίνω την προσωπική μου διαβεβαίωση ότι ήρθε η ώρα να προωθηθούν στρατηγικές έμπρακτης στήριξης του πρωτογενούς τομέα και να διατυπωθεί σκληρή κοινοβουλευτική κριτική ώστε να πειστούν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς της Χώρας ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι το μοναδικό κόμμα που τους τοποθετεί έμπρακτα στο επίκεντρο της πολιτικής και δεν υποτιμά τη νοημοσύνη τους με υποσχέσεις και κούφια λόγια.

Περισσότερα Άρθρα

Ξεκίνησε η απογραφή και η καταγραφή των ζημιών από τις πυρκαγιές

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 9 Αυγούστου, η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών. Συγκεκριμένα, ειδικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποιούν αυτοψίες στους Δήμους Αχαρνών (Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες), Ωρωπού (Αφίδνες, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Δροσοπή), Κηφισιάς (Αδάμες), Διονύσου (Κρυονέρι), Λοκρών (Μαλεσίνα). Στόχος να ολοκληρωθεί η καταγραφή το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να […]

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός μέρους της εθνικής οδού Άργους- Ναυπλίου

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο καθαρισμός της εθνικής οδού Άργους- Ναυπλίου μέχρι το ύψος της ΡΕΑ.  Χθες, τα συνεργεία της περιφερειακής ενότητας Αργολίδας καθάρισαν μεγάλο μέρος της παραλιακής οδού Ναυπλίου-Νέας Κίου με χορτοκοπτικά μηχανήματα χειρός αλλά και με μηχανήματα έργων. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις.  Έχει γίνει ήδη καταγραφή των τμημάτων οδοποιίας […]

Follow by Email