19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Διάβρωση ακτών και εικόνες εγκατάλειψης στις παραλίες του τέως δήμου Ασίνης

Το καταστροφικό φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών που παρατηρείται  στην παραλιακή ζώνη του τέως δήμου Ασίνης, προκαλεί ανησυχία για το μέλλον και δη το άμεσο μέλλον.

Κατά την επίσκεψή μας στο παραλιακό μέτωπο και συνομιλώντας με κατοίκους- επαγγελματίες της περιοχής διαπιστώσαμε ότι:

Το φαινόμενο έχει προχωρήσει αρκετά με συνέπειες τη μείωση του πλάτους των παραλιών, την ένταση πλημμυρικών φαινομένων, τη μείωση χώρου αναψυχής και τουρισμού, την καταστροφή θαλάσσιων οικοσυστημάτων και τον κίνδυνο καταστροφής υποδομών, κοινωφελών δικτύων ύδρευσης και περιουσιών των κατοίκων.

Η παραλιακή ζώνη παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Οι αρμόδιοι δεν λαμβάνουν μέτρα και επιδεικτικά αδιαφορούν.  Στο πρόβλημα αυτό συνέβαλε η αυθαίρετη και παράνομη κατασκευή προβλήτας μπροστά από το ξενοδοχείο Kandia’s Castle στην παραλία της Κάντιας.

Στην παραλία του Τολού η κατάσταση έχει φθάσει σε οριακό σημείο

Η εικόνα που αντικρύζει κανείς στην παραλία  είναι χαρακτηριστική.

Η καταπληκτική παραλία με την ψιλή άμμο κινδυνεύει να εξαφανιστεί και το Τολό χάνει το πλεονέκτημά του. Οι επαγγελματίες του είναι σε απόγνωση.

Η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην παραλία του Τολού είναι απαράδεκτη.

Συγκεκριμένα:

  • Κατεστραμμένοι φανοστάτες θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων
  • Άθλιες ντουζιέρες επισκευασμένες πρόχειρα με αυτοκόλλητες ταινίες
  • Σκουριασμένα βαρέλια που χρησιμοποιούνται ως κάδοι απορριμμάτων
  • Παρατημένα λάστιχα που χρησίμευαν σαν βάση στήριξης ομπρελών.
  • Κατεστραμμένη πινακίδα ανακοινώσεων ( σπασμένα τζάμια πάνω στην άμμο)

Για την απαράδεκτη αυτή εικόνα της παραλίας υπεύθυνος είναι ο Δήμος.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση ζητάμε την  παρέμβαση  των αρμοδίων για την άμεση ολοκλήρωση και έγκριση της μελέτης, που είναι σε εξέλιξη, για επίλυση του προβλήματος της διάβρωσης των ακτών.

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

ΟΕΒΕΑ: Κατάθεση ένστασης για τις αυξήσεις ανταποδοτικών τελών 2023

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας  δια του πρόεδρου της, εχθές 12/01/2023 κατέθεσε διοικητική προσφυγή  κατά του Δήμου Ναυπλιέων περί ακύρωσης της υπ αριθμ 237/2022 Αποφάσεως του Δημοτικού συμβουλίου  για την αύξηση των ανταποδοτικών τελών η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 09/01/2023 . Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας σε έκτακτο διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε […]

Εγγραφές στα τμήματα του Χορευτικού Ομίλου Κιβερίου

Οι εγγραφές στα τμήματα, αλλά και οι εγγραφές νέων μελών στο Χορευτικό Όμιλο Κιβερίου για τη νέα χρονιά 2021 – 2022 θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 από τις 17:00 μέχρι τις 19:00 μ.μ. Οι εγγραφές γίνονται στα νέα γραφεία του Ομίλου στο Κιβέρι κάτω από το ιατρείο του χωριού. Σας περιμένουμε!!! Το Δ.Σ.