fbpx
25 °C Argos, GR
24 Σεπτεμβρίου 2023

Κρέμασαν σκύλο σε πλατεία χωριού

Αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα που δεν το χωράει ανθρώπινος νους βρέθηκαν το Σάββατο κάτοικοι και τουρίστες του χωριού Μεγάλα Χωράφια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, όταν διερχόμενοι της κεντρικής πλατείας αντίκρισαν το άψυχο σώμα ενός σκυλιού το οποίο κρεμόταν από τσιγκέλι.

Όπως μάλιστα καταγγέλλει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, με έδρα τον Γαλατά Χανίων, Νατάσα Μπομπολάκη, το πτώμα του άτυχου ζώου φωτογράφησαν έντρομοι τουρίστες, «αλλά και ένας υπάλληλος της καθαριότητας του δήμου που το ξεκρέμασε και το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών! Από εκεί το έβγαλε άλλος πολίτης».

Η ίδια μάλιστα μιλώντας στο GRTimes, αναφέρει ότι το κρέμασμα ζώων και ιδιαίτερα των σκύλων, στην Κρήτη είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο το οποίο είχε σταματήσει για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά φαίνεται πλέον ότι επανέρχεται. «Πριν από περίπου ένα χρόνο κρέμασαν άλλα δύο σκυλάκια στην περιοχή. Μάλιστα το πρώτο, ήταν εντελώς απάνθρωπο, καθώς πριν το κρεμάσει το έγδαρε και του έβγαλε τα νύχια. Μάλιστα οι δράστες συνελήφθησαν όμως τα συγκεκριμένα ζητήματα, παρά την αυστηροποίηση του νόμου, έχουν κολλήσει κάπου στην εισαγγελία» τονίζει χαρακτηριστικά.

Η ατιμωρησία ενθαρρύνει τους δράστες

Σε ερώτηση για το τι μπορεί να είναι αυτό που ωθεί τους δράστες σε τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις, η κα. Μπομπολάκη, αναφέρει πως «όταν τα ζώα είναι δεσποζόμενα όπως σε αυτή την τελευταία περίπτωση στα Μεγάλα Χωράφια, συχνά αυτού του είδους οι δολοφονίες ζώων, έχουν να κάνουν είτε με κτηματικές, είτε με κτηνοτροφικές διαφορές. Είναι ένα μήνυμα που στέλνεται» αναφέρει.

Προσθέτει ωστόσο, ότι «υπάρχουν και περιπτώσεις που αφορούν αδέσποτα ζώα, όπου εκεί απλά υπάρχει διαστροφή. Κάθε δολοφονία κρύβει μια διαστροφή μέσα της, πολύ περισσότερο όταν έχει να κάνει με ζώα που δεν σου φταίνε σε τίποτα. Εκείνο όμως που πρέπει να καταλάβουν άπαντες, είναι ότι κίνητρο για τους δράστες που προβαίνουν σε τέτοιου είδους πράξεις είναι η ατιμωρησία. Τί να το κάνω εάν ο νόμος ορίζει πως τέτοιους είδους υποθέσεις έχουν αναχθεί σε κακούργημα, όταν ο δράστης παραμένει ατιμώρητος και περιμένει να δικαστεί. Για τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις χρειάζεται άμεση και παραδειγματική τιμωρία. Αν θέλουμε να αναφερθούμε σε αυτό το ζήτημα πραγματικά και να δούμε την ουσία του προβλήματος σε αυτό πρέπει να σταθούμε. Στο ζήτημα της ατιμωρησίας» σημειώνει η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας.

Το θέμα το έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Χανίων

Στο μεταξύ από τις Αρχές των Χανίων έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. «Όπως σας είπα το συγκεκριμένο σκυλί ήταν δεσποζόμενο και ο ιδιοκτήτης του βρέθηκε και έχει δώσει κατάθεση. Υπάρχουν εικασίες για το ποιος μπορεί να το έχει κάνει όμως αυτό μένει να διαλευκανθεί από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Χανίων που έχει αναλάβει την υπόθεση» ανέφερε στο GRTimes, η κα. Μπομπολάκη.

Περισσότερα Άρθρα

Διεθνής Ημέρα Ειρήνης

Η Διεθνής Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε το 1981 από τον ΟΗΕ για να συμπίπτει με την ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού κάθε Σεπτέμβριο. Από το 2001 γιορτάζεται σε σταθερή ημερομηνία, την 21η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου. Την ημέρα αυτή προγραμματίζονται διάφορες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από τον ΟΗΕ, τις Μ.Κ.Ο, από θρησκευτικές οργανώσεις και τις τοπικές […]

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: Τέρμα πια η αδιαφάνεια και ο λαϊκισμός

Πέρασαν κιόλας 20 ημέρες κι ακόμα δεν μας έδωσε απάντηση ο Δήμαρχος για το αν τελικά πλήρωνε τον κουμπάρο του,  Βασίλη Λαμπρακάκη,  για τόσες και τόσες απευθείας αναθέσεις με πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες. Δε μας απάντησε επίσης ποιος ο λόγος να δίνονται στον ίδιο λογιστή μελέτες και αναθέσεις  για τόσα χρόνια, για όλα τα […]