21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Άργους Μυκηνών για περικοπές συντάξεων χηρείας και αναπήρων

Ο πρωτοχρονιάτικος “μποναμάς” της κυβέρνησης προς μια μεγάλη μερίδα συνταξιούχων, ήρθε δια της εγκυκλίου του αρμόδιου υφυπουργού Εργασίας κ. Τσακλόγλου και προβλέπει άμεσα περικοπές στον επιζώντα σύζυγο, από 30 Νοεμβρίου 2021, σε όσους λαμβάνουν δική τους αναπηρική σύνταξη ή γήρατος και σύνταξη κατά μεταβίβαση λόγω θανάτου, ύψους έως και 268,80 ευρώ.

Η εφαρμογή μιας τέτοιας ανάλγητης περικοπής απέναντι σε ευάλωτες και μειονεκτούσες συνταξιουχικές ομάδες, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ακρίβεια σε καθημερινή βάση σε όλα τα απαραίτητα αγαθά (καύσιμα, τρόφιμα, ενέργεια, μεταφορές, δημοτικά τέλη, παροχές υγείας και πλήθος άλλων), οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια μεγάλη μερίδα συνταξιούχων σε φτωχοποίηση, εξαθλίωση και κοινωνική παρακμή.

Οι συνταξιούχοι, ως απόμαχοι της εργασίας, υπέστησαν άγριες περικοπές και φορολογίες και συνέβαλαν τα μέγιστα για την αποφυγή της καθολικής χρεοκοπίας της πατρίδας μας. Δικαιούνται, επομένως, αξιοπρεπή διαβίωση με συντάξεις αξιοπρέπειας που να καλύπτουν τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες τους.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να δείξει τη στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία και να αποσύρει την εφαρμογή της απάνθρωπης και κυνικής εγκυκλίου του κ. υφυπουργού.

Να καταργήσει τις σχετικές διατάξεις του Ν. 4387/2016 τις οποίες τώρα επικαλείται, ενώ είχε δεσμευτεί προεκλογικά για την κατάργησή τους.

Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να εντείνουν τις αντιδράσεις τους για την απόσυρση της επαίσχυντης εγκυκλίου που περικόπτει συντάξεις χηρείας και αναπηρίας.

Καλούμε τους βουλευτές της Αργολίδας, όλα τα σωματεία, τους κοινωνικούς φορείς και τα μέλη μας να διατρανώσουν την αντίθεσή τους απέναντι στην εγκύκλιο – έκτρωμα.

Καλούμε όλους σε αγωνιστική ετοιμότητα για να διεκδικήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή, όπως αρμόζει στους συνταξιούχους.

Ο Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας
Νικόλαος Καρδαράκος           Δημήτριος Μπάρλας

Περισσότερα Άρθρα

Ελένη Παναγιωτοπούλου: Αργολίδα ο Νομός με το μεγαλύτερο Αρχαιολογικό Πλούτο

Συνάντηση με την Προϊσταμένη της ΕΦ.Α. Αργολίδας, Άλκηστη Παπαδημητρίου, είχε η Ελένη Παναγιωτοπούλου η οποία σημείωσε:. «Η  Αργολίδα είναι γεμάτη μνημεία και αρχαιολογικούς θησαυρούς  που χρειάζονται  προσοχή και φροντίδα και όλα αυτά δεν χωρούν σε μια μόνο συνάντηση.  Έτσι  αυτή  η συζήτηση  εστιάστηκε στους δυο μεγάλους δήμους , Άργους και Ναυπλίου. Η Κυβέρνηση  της  Νέας […]

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αργολίδας

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αργολίδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ. στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου στα Λευκάκια Ναυπλίας.