25 °C Argos, GR
27 Μαΐου 2022

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης υποδέχεται το 2022 και τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης υποδέχεται το 2022, χρονιά αναβίωσης του… ονείρου που έγινε πραγματικότητα.

Ο κ. Αυγενάκης -ανάμεσα σε άλλα- τονίζει την σπουδαία σημασία που έχει γενικά για το αθλητικό κίνημα αλλά ειδικότερα για την ποδηλασία η αναβίωση του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας οριοθετώντας τους υψηλούς στόχους της διοργάνωσης και δεσμεύεται για τη διαρκή αναβάθμισή της.

[hfe_template id='397365']

Αναλυτικά το μήνυμα του Υφυπουργού Αθλητισμού για τον Διεθνή Ποδηλατικό γύρο:

«Φίλες και Φίλοι,

Το 2022 ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας επιστρέφει έπειτα από 10 χρόνια, αναβαθμισμένος και σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Πρόκειται για έναν ακόμα σημαντικό στόχο αθλητικής εξωστρέφειας και ανάπτυξης της χώρας μας που οραματιστήκαμε και υλοποιούμε.

Συστήσαμε την Cycling Greece, τον φορέα που θα διοργανώσει τον Διεθνή Γύρο της Ελλάδας και θα μεριμνήσει, μαζί με τους τοπικούς φορείς των δεκάδων πόλεων, τις οποίες θα διασχίσουν οι συναρπαστικές διαδρομές του Γύρου, για μια άρτια διοργάνωση.

Η χώρα μας θα βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας ποδηλασίας για μία εβδομάδα, από τις 26 Απριλίου, με τη λαμπρή παρουσίαση των σπουδαίων ομάδων στο Ηράκλειο της Κρήτης και με την εκκίνηση την επόμενη ημέρα.

Πέντε ετάπ με παγκοσμίου φήμης αθλητές και ομάδες θα διατρέξουν την Ελλάδα από την Κρήτη ως την Ήπειρο, τερματίζοντας στα Ιωάννινα την Πρωτομαγιά, στέλνοντας σε όλο τον κόσμο εικόνα από Ελλάδα.

Εικόνα γεμάτη από το μπλε του ουρανού και το λαμπερό φως του ήλιου μας.

Οι ομορφιές του τόπου μας, η μεγάλη του πολιτιστική κληρονομιά και το μεράκι των Ελλήνων σε κάθε τι που αναλαμβάνουν να ολοκληρώσουν, εγγυώνται την επιτυχία της νέας αυτής πρόκλησης για όλους μας.

Καλωσορίζουμε το 2022 και τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο, δεσμευόμενοι πως θα εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο, ανεβαίνοντας στην κλίμακα των παγκόσμιων ποδηλατικών διοργανώσεων και μαζί του, η Ελλάδα μας, εκεί που μπορεί και ανήκει, στην κορυφή.

Καλωσορίζουμε το 2022 και τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο με το μήνυμα και της ανάγκης να ενταχθεί το ποδήλατο στην καθημερινότητα του καθενός μας. Με ασφάλεια, και οικολογική προσέγγιση που επιτάσσουν οι ολοένα και επιδεινούμενες συνθήκες της κλιματικής κρίσης, ιδιαίτερα στις πόλεις.

Δύσκολο πετάλι, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε γερή ομάδα.

Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία. Καλή χρονιά».

Περισσότερα Άρθρα

«Στα χνάρια της ιστορίας» : Νέος αγώνας δημοσίου δρόμου στη Μεσσήνη

Ο Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης, ο νεοσύστατος φορέας ευρύτατα γνωστός πλέον ως ΣΑΜ, με τη συνεργασία του τοπικού δήμου έχοντας παράλληλα την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ τολμά και παρουσιάζει το απόγευμα του Σαββάτου 22 Αυγούστου ένα νέο αγώνα δημοσίου δρόμου με την επωνυμία «Στα χνάρια της ιστορίας».  Πρόκειται για τον μοναδικό σε […]

Σχολή χορού Motivo: Επιστρέφουμε τη Δευτέρα

Επιστρέφουμε… Αγαπημένοι και αγαπημένες… Σας ενημερώνω ότι η σχολή θα ανοίξει την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου μετά το πέρας 2 εβδομάδων από την εμφάνιση κρουσμάτων, εξαντλώντας έτσι όλο το χρόνο που χρειάζεται για να είμαστε ασφαλείς και θωρακισμένοι απέναντι στον ιό. [hfe_template id=’397365′] Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τη κατανόηση. Για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνηση […]

Follow by Email