12 °C Argos, GR
5 Μαρτίου 2024

Τα γιορτινά της φόρεσε η πόλη της Μονεμβασίας και υποδέχεται τα Χριστούγεννα

Με έναν υπέροχο και λαμπερό στολισμό, η πόλη της Μονεμβασίας γέμισε φως, έτοιμη να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος. Επίκεντρο του στολισμού, όπως κάθε χρόνο, η πλατεία της πόλης και η πύλη του Κάστρου, ενώ φέτος τα γιορτινά του φόρεσε το αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο καθώς και οι πλατείες του Κάστρου.

Το ψηλό δέντρο, σήμα κατατεθέν της πόλης φωτίστηκε με δεκάδες φωτάκια, ενώ δίπλα σε αυτό ένα υπέροχο έλατο ήρθε να συμπληρώσει την γιορτινή εικόνα. Ανάμεσά τους ένα ξύλινο σπιτάκι αναπαριστά την φάτνη, με φιγούρες που φιλοτέχνησε ο Ευάγγελος Φιλίππου.

Κατά μήκος του παραλιακού μετώπου πλήθος από υπέροχα φωτισμένα μεταλλικά δέντρα, με ταυτόχρονη διακόσμηση των στύλων φωτισμού, δίνουν πραγματικά μια άλλη διάσταση στο γιορτινό στολισμό της πόλης.

Τέλος στην πύλη του Κάστρου δεσπόζει ένα ψηλό έλατο, στολισμένο με δεκάδες λαμπιόνια, ενώ οι πλατείες της παλιάς πόλης φωτίστηκαν με έναν ιδιαίτερο και προσεγμένο τρόπο, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το χρώμα των γιορτών σε μια καστροπολιτεία, ήρεμη και σιωπηλή αυτή την περίοδο.

Το monemvasianews.gr συγχαίρει το Δήμο Μονεμβασίας αλλά και όλους εκείνους που κοπίασαν για να φέρουν εις πέρας αυτή την τόσο όμορφη προσπάθεια, η οποία όχι μόνο ομορφαίνει και αναβαθμίζει τον τόπο, αλλά δίνει και μια νότα αισιοδοξίας αυτή την τόσο ιδιαίτερη περίοδο.

Τα φετινά Χριστούγεννα μπορεί να είναι διαφορετικά, όμως κάποια πράγματα παραμένουν αναλλοίωτα. Η κατασκευή της ξύλινης φάτνης θα φέρει κατασκευές απλές γεμάτες αγάπη που μας δίνουν το πιο ξεκάθαρό μήνυμα αυτών των ημερών, το μεγαλείο της γέννησης του Θεανθρώπου και την υπεροχή της απλότητάς του, ακολουθώντας την πρόσκληση – πρόταση του εκκλησιαστικού ποιητή: «Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί, ποῦ ἐγεννήθη ὁ Χριστός, ἀκολουθήσωμεν λοιπόν ἔνθα ὁδεύει ὁ ἀστήρ, μετά τῶν Μάγων Ἀνατολῆς τῶν Βασιλέων. Ἄγγελοι ὑμνοῦσιν, ἀκαταπαύστως ἐκεῖ. Ποιμένες ἀγραυλοῦσιν, ᾠδήν ἐπάξιον΄ Δόξα ἐν ὑψίστοις λέγοντες, τῷ σήμερον ἐν Σπηλαίῳ τεχθέντι, ἐκ τῆς Παρθένου, και Θεοτόκου, ἐν Βηθλεέμ τῆς Ἰουδαίας».

Περισσότερα Άρθρα

Ο Δήμος Ερμιονίδας στην ”World Travel Market”, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, 7 – 9 Νοεμβρίου 2022

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για άλλη μια χρονιά η συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας στην μεγάλη Τουριστική Έκθεση ”World Travel Market”, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, από 7-9 Νοεμβρίου. Ο Δήμος Ερμιονίδας δηλώνοντας δυναμικά την παρουσία του φιλοξενήθηκε μαζί με άλλους Δήμους, από την  Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο νέο περίπτερο του  ΕΟΤ  με καινοτομίες και events, αποπνέοντας αυτοπεποίθηση και […]

1ο Run Pyrgos Evo Sport: Ο αθλητισμός έδωσε ζωή στον Πύργο

Συμμετείχαν χιλιάδες παιδιά, νέοι, νέοι και γονείς – Ο Μαρίνης Τσούκας νικητής στα 4.000 μέτρα Το κορυφαίο γυμναστικό-δρομικό γεγονός της χρονιάς διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στον Πύργο. Περισσότερα από 1500 νέοι, αγόρια, κορίτσια, νέοι, άντρες και γυναίκες από τον Πύργο και από άλλες περιοχές του νομού συμμετείχαν στο 1ο Run Pyrgos – Evo Sport και πάνω […]