14 °C Argos, GR
27 Νοεμβρίου 2022

Τα γιορτινά της φόρεσε η πόλη της Μονεμβασίας και υποδέχεται τα Χριστούγεννα

Με έναν υπέροχο και λαμπερό στολισμό, η πόλη της Μονεμβασίας γέμισε φως, έτοιμη να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος. Επίκεντρο του στολισμού, όπως κάθε χρόνο, η πλατεία της πόλης και η πύλη του Κάστρου, ενώ φέτος τα γιορτινά του φόρεσε το αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο καθώς και οι πλατείες του Κάστρου.

Το ψηλό δέντρο, σήμα κατατεθέν της πόλης φωτίστηκε με δεκάδες φωτάκια, ενώ δίπλα σε αυτό ένα υπέροχο έλατο ήρθε να συμπληρώσει την γιορτινή εικόνα. Ανάμεσά τους ένα ξύλινο σπιτάκι αναπαριστά την φάτνη, με φιγούρες που φιλοτέχνησε ο Ευάγγελος Φιλίππου.

Κατά μήκος του παραλιακού μετώπου πλήθος από υπέροχα φωτισμένα μεταλλικά δέντρα, με ταυτόχρονη διακόσμηση των στύλων φωτισμού, δίνουν πραγματικά μια άλλη διάσταση στο γιορτινό στολισμό της πόλης.

Τέλος στην πύλη του Κάστρου δεσπόζει ένα ψηλό έλατο, στολισμένο με δεκάδες λαμπιόνια, ενώ οι πλατείες της παλιάς πόλης φωτίστηκαν με έναν ιδιαίτερο και προσεγμένο τρόπο, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το χρώμα των γιορτών σε μια καστροπολιτεία, ήρεμη και σιωπηλή αυτή την περίοδο.

Το monemvasianews.gr συγχαίρει το Δήμο Μονεμβασίας αλλά και όλους εκείνους που κοπίασαν για να φέρουν εις πέρας αυτή την τόσο όμορφη προσπάθεια, η οποία όχι μόνο ομορφαίνει και αναβαθμίζει τον τόπο, αλλά δίνει και μια νότα αισιοδοξίας αυτή την τόσο ιδιαίτερη περίοδο.

Τα φετινά Χριστούγεννα μπορεί να είναι διαφορετικά, όμως κάποια πράγματα παραμένουν αναλλοίωτα. Η κατασκευή της ξύλινης φάτνης θα φέρει κατασκευές απλές γεμάτες αγάπη που μας δίνουν το πιο ξεκάθαρό μήνυμα αυτών των ημερών, το μεγαλείο της γέννησης του Θεανθρώπου και την υπεροχή της απλότητάς του, ακολουθώντας την πρόσκληση – πρόταση του εκκλησιαστικού ποιητή: «Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί, ποῦ ἐγεννήθη ὁ Χριστός, ἀκολουθήσωμεν λοιπόν ἔνθα ὁδεύει ὁ ἀστήρ, μετά τῶν Μάγων Ἀνατολῆς τῶν Βασιλέων. Ἄγγελοι ὑμνοῦσιν, ἀκαταπαύστως ἐκεῖ. Ποιμένες ἀγραυλοῦσιν, ᾠδήν ἐπάξιον΄ Δόξα ἐν ὑψίστοις λέγοντες, τῷ σήμερον ἐν Σπηλαίῳ τεχθέντι, ἐκ τῆς Παρθένου, και Θεοτόκου, ἐν Βηθλεέμ τῆς Ἰουδαίας».

Περισσότερα Άρθρα

Δήμος Ναυπλιέων: Πρόσκληση σε ανοικτή διαβούλευση για την Τουριστική Ανάπτυξη

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ναυπλιέων Αναστασίου – Σμυρναίου Νάντια, σας προσκαλούν στην διαδικτυακή δημόσια διαβούλευση την Δευτέρα 19 Απριλίου στις 18.00 το απόγευμα, με θέμα «Τουριστική Ανάπτυξη / Ταυτότητα Προορισμού (Destination Branding) για το Δήμο Ναυπλιέων», στο πλαίσιο της αντίστοιχης Μελέτης Στρατηγικού […]

Καταγράφηκαν 215 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου χθες Πέμπτη 12 Αυγούστου – αγγίζουν τις 100 οι νοσηλείες

Ιλιγγιωδώς αυξάνονται οι νοσηλείες στα νοσοκομεία covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ιδιαίτερα στη Μεσσηνία και την Κορινθία, ενώ και ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε -για μία ακόμα φορά- τα 200. Χθες Πέμπτη 12 Αυγούστου καταγράφηκαν 215 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 15.645. Αναλυτικά, χθες καταγράφηκαν […]