18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας για την απώλεια της Αικατερίνης Κυριάκη

Αύριο Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 στις 11 το πρωί θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αρχαίας Επιδαύρου για την αγαπημένη μας Αικατερίνη Κυριάκη, η οποία αναχώρησε για τα ουράνια σκηνώματα, μετά από πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο.

Αντί Στεφάνων θα συλλεχθούν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας και παρακαλούμε στην εκκλησία να τηρηθούν οι αποστάσεις.

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης για τον θάνατο της Κατερίνας:

Αικατερίνη Κυριάκη πάντα έτσι σε θυμάμαι!

Χαμογελαστή…

Τυχεροί που ζήσαμε, έστω για λίγο, μαζί σου!

Τυχεροί για όλα αυτά που μας άφησες!

Να ξεκουραστείς… αν κ είμαι σίγουρος ότι πάντα σε ενδιέφερε να δίνεις μάχες και όχι να “ξεκουραζεσαι”.

Σε ευχαριστούμε για όλα!

Οι άνθρωποι σου να είναι δυνατοί για να αντέξουν τη μεγάλη απώλεια.

Ψήφισμα του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας για την απώλεια της Αικατερίνης Κυριάκη

Ο Παράδεισος έχει ανοίξει τις πύλες του και υποδέχεται την εκλεκτή συνάδελφο Φιλόλογο και αγαπημένη φίλη Κατερίνα Κυριάκη.
Σε τέτοιες στιγμές ο κόσμος σταματά, παίρνει μια βαθιά ανάσα και αποτίνει τον δέοντα φόρο τιμής σε έναν σπουδαίο άνθρωπο, σε μια σπουδαία Φιλόλογο.
Η Κατερίνα Κυριάκη μας αφήνει ως τεράστια παρακαταθήκη τη φλόγα της Δασκάλας, τη θέληση του ανθρώπου που μάχεται με ευγένεια και καρτερικότητα ενάντια στις δυσκολίες και την αστείρευτη καλοσύνη της.
Αφιέρωσε όλο το πυρ που είχε μέσα της για τον κόσμο ολάκερο, γιατί το μεγαλείο της δεν χωρούσε παρά μονάχα σε όλη την πλάση! Άρμεγε με τα μάτια της το φως της οικουμένης!
Όλοι μας οφείλουμε να αισθανόμαστε τυχεροί που γνωρίσαμε από κοντά αυτή την μέγιστη αγωνίστρια για τη ζωή!! Η σκέψη μας είναι στην οικογένειά της! Αναμφίβολα, από σήμερα είμαστε φτωχότεροι.
Η μνήμη της έστω αιωνία!!
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Μπουμπάρης
Η Γενική Γραμματέας
Καλλιόπη Καλποδήμου

Περισσότερα Άρθρα

Τα ζώδια σήμερα Πέμπτη 22 Απριλίου

Τα ζώδια σήμερα  Τι προβλέπουν τα ζώδια για σας σήμερα, Πέμπτη 22 Απριλίου ΚΡΙΟΣ 21/03 – 20/04 Είστε αποφασισμένοι να μη χαλάτε τη διάθεση σας και να δώσετε προτεραιότητα μόνο σε αυτά που πρέπει να διορθωθούν σε εργασία και προσωπική ζωή. ΤΑΥΡΟΣ 21/04 – 20/05 Υπάρχει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα μέσα στη σχέση σας, που μόνο […]

Τσικνοπέμπτη στο Ναύπλιο

Τσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου και όπως θέλει το έθιμο σε πολλά μαγαζιά στην πόλη του Ναυπλίου ψήνουν σουβλάκια, αρνιά, κοκορέτσι, γουρουνόπουλο ακόμα και κοντοσούβλι για το καλό της ημέρας. Το έθιμο έχει πιθανόν τις ρίζες του στις διονυσιακές γιορτές στην Αρχαία Ελλάδα και στους Ρωμαϊκούς χρόνους. Η λέξη Τσικνοπέμπτη προέρχεται, […]