17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ανδριανός: Ουσιαστική η ενίσχυση στο αγροτικό ρεύμα και η περαιτέρω στήριξη των νοικοκυριών που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή κατά  τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, έκανε την εξής δήλωση:

«Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής νέα και ουσιαστικής σημασίας μέτρα για την στήριξη των αγροτών και για την περαιτέρω ενίσχυση των νοικοκυριών έναντι της αύξησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος που προκλήθηκε από εξωγενείς παράγοντες. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους της επιβάρυνσης από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ενέργειας από Αύγουστο έως Δεκέμβριο η οποία είχε φτάσει μέχρι και να διπλασιάζει το τελικό κόστος του ρεύματος για τους αγρότες το οποίο είναι δυσβάσταχτο, καθώς και  την πρόσθετη αύξηση της κρατικής ενίσχυσης στα οικιακά τιμολόγια για τον Δεκέμβριο, και αντιστοίχως στα κοινωνικά τιμολόγια για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Ακόμη, δεσμεύθηκε για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία.

Το πιεστικό ζήτημα που αφορά το αγροτικό ρεύμα το είχα θέσει από κοινού και με άλλους συναδέλφους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατά το προηγούμενο διάστημα προς τους αρμόδιους Υπουργούς με σειρά παρεμβάσεών εντός και εκτός της Βουλής, καθώς οι αγρότες μας αναγκάζονται να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ρεύματος τόσο για την άρδευση κατά τη θερινή περίοδο που λόγω της κλιματικής αλλαγής διαρκώς επεκτείνεται, όσο και κατά τον χειμώνα – για παράδειγμα στην Αργολίδα με τη χρήση ανεμομικτών στις δενδρώδεις καλλιέργειες – αλλά και στην κτηνοτροφία από τον αναγκαίο εξοπλισμό (παγολεκάνες και λοιπά)

Η άμεση ανταπόκριση προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη και των αρμόδιων υπουργών στο αίτημα αυτό των αγροτών είναι ακόμη μια απόδειξη ότι η Κυβέρνηση αφουγκράζεται τους πολίτες και την κοινωνία, και έχει τη βούληση να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα στήριξης των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται εν μέσω της κρίσιμης αυτής περιόδου, εξαντλώντας με υπευθυνότητα τις δημοσιονομικές δυνατότητες.

Σε συνδυασμό με τη διασφάλιση 19,3 δις ευρώ από τη νέα ΚΑΠ χωρίς καμία δηλαδή μείωση σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου σημειώθηκε μείωση 10-15%, με τα 63 εκατομμύρια ευρώ για την άμεση στήριξη των αγροτών μας εντός του 2021, τα 225 εκατομμύρια μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών, τη μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές από το 13% στο 6%, τις ευνοϊκές προβλέψεις του νέου νόμου για τις σταβλικές εγκαταστάσεις, τις αναγκαίες ρυθμίσεις για τους εργάτες γης, την άμεση ανταπόκριση του ΕΛΓΑ στα δυστυχώς ολοένα και συχνότερα, ολοένα και πιο έντονα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που προξενούν σημαντικές ζημιές στην παραγωγή, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει καθημερινά την αποφασιστικότητά της να στηρίξει ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα, με πίστη στις παραγωγικές δυνάμεις και την καθοριστική συμβολή των Ελλήνων παραγωγών στην ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας».

Περισσότερα Άρθρα

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Μειώθηκαν οι διασωληνωμένοι

  Η έκθεση του ΕΟΔΥ για σήμερα 4 Ιανουαρίου 2021, αναφέρει 427 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες 24 ώρες και 54 θανάτους από Covid-19. Την ίδια ώρα, 407 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.   Aναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει τα εξής:   «Σήμερα ανακοινώνουμε 427 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου […]

Με μάσκες… μενταγιόν δεν πολεμάς τον κορονοϊό

Όλα δείχνουν πως ήταν «ευχή και κατάρα» όσα πετύχαμε την άνοιξη. Η τεράστια επιτυχία της χώρας, της κυβέρνησης, των πολιτών κατά της πανδημίας ήταν κάτι μοναδικό στην Ευρώπη, πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης ΤΩΡΑ δεν φταίνε οι ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι. Βλέπει κανείς κόσμο να υποστηρίζει πως «υπάρχει κορονοϊός, αλλά δεν θα πάθουμε […]